Hier let je op bij het inrichten van de babykamer

Als aanstaande ouder heb je het erg druk met de vele voorbereidingen voor de komst van je baby. Misschien is het voor jou nog ver weg voor de kleine komt, maar het is belangrijk dat je op tijd begint met een van de leukste voorbereidingen: het inrichten van de babykamer! Lees hier handige tips voor het inrichten van de babykamer.

Kies de beste ruimte
Bij de komst van een baby is het waarschijnlijk dat je ruimte vrij moet maken voor de babykamer. Denk er niet alleen aan welke ruimte je leeg gaat maken, maar ook waar je alle spullen die je weghaalt gaat laten. Als je klein woont overweeg dan om een dakkapel te laten plaatsen. Hiermee creëer je niet alleen extra ruimte, maar ook extra licht in de babykamer.

Veiligheid
Een veilige omgeving voor je baby is natuurlijk ontzettend belangrijk. Vermijd kleine voorwerpen en scherpe hoeken in je meubilair. Kijk ook goed naar de levensduur van meubels. De meeste babykamer meubels gaan mee voor twee kinderen. Verder is het belangrijk om de deur naar buiten te laten opendraaien. Op deze manier blokkeert de deur van de babykamer nooit en kun je altijd naar binnen.

Kleurgebruik
Het is ontzettend belangrijk om een goede kleur te kiezen voor de babykamer. Kleuren geven een bepaalde energie af en hebben een grote invloed op de gemoedstand van je kindje en van jezelf. Kies voor lichte kleuren zodat je baby echt kan ontspannen in de kamer. Als je toch liever een fellere kleur laat terugkomen, kies er dan voor om je kozijnen een felle kleur te geven deze kleur ook terug te laten komen in je accessoires. Hierdoor heb je toch een kleurencontrast, maar blijft je babykamer een rustgevende omgeving.

Kies een thema
Het is ontzettend leuk om je babykamer in te richten aan de hand van een thema. Laat je creativiteit lopen en kies iets wat bij je past. Kies bijvoorbeeld voor stoere dino’s in de jongenskamer of juist schattige eenhoorns in de meisjeskamer. Het thema verwerk je niet alleen in de accessoires , maar ook in een muurschildering en het meubilair. Leef je helemaal uit en creëer de perfecte kamer voor jouw kleine wonder!

About Advertorial

info@trotsemoeders.nl'
Een advertorial is interessante content die gesponsord wordt door een of meerdere van onze partners. Heb je interesse in een advertorial, neem dan contact op met info@trotsemoeders.nl

Check Also

Smart Home in de babykamer? – Handige tips

Sta je op het punt om te beginnen met het inrichten van je babykamer? Overweeg …