Vlo en Stiekel: Vliegen Zwammen

vlo-stiekel-vliegen-zwammenAls Vlo in de klas Stiekel ziet praten met een vlieg, weet hij het eigenlijk al. Dit is het begin van nieuwe avonturen. En geen avonturen waar hij op zit te wachten! Stiekel heeft juist de tijd van haar leven. Hoe kan het ook anders: zij komt er achter dat ze vliegen kan verstaan. Ze heeft opeens duizenden nieuwe vrienden, want er heerst net op dat moment een vliegenplaag.

Maar Vlo vertrouwt het allemaal niet. Hij merkt dat de moeder van Arjan weer iets in haar schild voert. En meneer Grube, de conciërge, houdt hen op een onplezierige manier in de gaten. Als Vlo merkt dat Stiekel wordt bedwelmd door het gezwam van de vliegen, weet hij dat hij in actie moet komen. En zo wordt hij nog verder de magische wereld van Stiekel en haar vader binnengevoerd.

Recensie

Mijn zoon van bijna 10 jaar heeft het eerste deel over de avonturen van Vlo en Stiekel niet gelezen, maar dat bleek geen belemmering om het tweede boek: Vlo en Stiekel, Vliegen Zwammen te kunnen lezen.

En hoewel hij geen fan van lezen is, heeft hij dit boek met plezier uitgelezen. Af en toe zat hij hardop te grinniken en het was moeilijk voor hem om het boek weg te leggen, hij werd echt meegenomen in het avontuur.

Screenshot 2014-03-05 at 14.36.41Zijn eigen recensie:

Ik vond het een erg leuk boek omdat er wel humor in zit en het een leuk avontuur is met veel spanning. Een voorbeeld van die humor is bijvoorbeeld aan het einde. In het begin werd verteld dat Vlo naar zeep stinkt (vliegen vinden zeep stinken en dat vind ik grappig gevonden omdat meestal grote mensen juist vliegen vies vinden en hier is het precies andersom!) en op het laatst vinden de vliegen dat Vlo geen mepper meer was, omdat hij hun niet meer probeert te meppen (compliment), maar hij ‘stinkt’ nog wel naar bubbels. 

Dat Stiekel soms bijdehand is, maakt het ook grappig. Bijvoorbeeld wanneer de moeder van Vlo iets tegen haar zegt, dan zegt ze terug “dat hoor ik wel vaker” en wanneer de moeder van Vlo vraagt waarom dat zo is, dan zegt Stiekel: “ik heb namelijk erg goede oren”.

Kortom: de mooie, kleurige illustraties en het fantasievolle, spannende verhaal maken het een aantrekkelijk boek voor kinderen vanaf een jaar of 8.

Vlo en Stiekel, Vliegen Zwammen – Pieter Koolwijk
Hardcover, 156 pagina’s, Lemniscaat
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Ben’s boot [recensie]

‘Giel wist ook wel dat het niet helemaal normaal was om een graf in je …

Share
Share