Eerst jij, dan ik!

In je neus peuteren, een keiharde scheet of boer laten en met je handen eten: dat mag allemaal wel, maar liever niet met andere mensen erbij! Hoe maak je kennis met iemand die je niet kent? Hoe maak je het na een ruzie weer goed? Hoe gedraag je je tijdens het eten in een restaurant of thuis? Op al deze vragen vind je antwoord in het boek Eerst jij, dan ik! Dit boek staat boordevol slimme weetjes en leuke doe-dingen. Lees hoe je een mooie tafel dekt, een ‘straatveegdag’ organiseert, of een spetterend feest voorbereidt. Ook vind je volop handige tips over hoe je zelf een cadeautje maakt, een bedankkaart schrijft of iemand een complimentje geeft.

Recensie
Een heel leuk boek over etiquette thuis, op school en op straat. Op een leuke manier leren kinderen hoe je je hoort te gedragen. Alle aspecten komen aan bod; excuses aanbieden, pesten, complimenten geven én krijgen, groeten en afscheid nemen, helpen en troosten enz enz. Het leuke aan dit boek is dat het boordevol leuke en interessante opdrachten staat. Met deze opdrachten denken kinderen op een speelse manier na, over hoe ze zijn en wat ze doen. Past hun gedrag in het etiquette thuis of juist (helemaal) niet? Wat is netjes en wat is minder netjes om te doen?

Enkele voorbeelden van de opdrachten “Schrijf jouw top 3 op van Goede Manieren en Slechte Manieren” , “Schrijf een brief aan iemand en versier deze brief mooi”, “Hoe reageer jij op een compliment?” (kun je aanvinken in het boek, wat jouw antwoord is)

Daarnaast ziet het boek Eerst jij, dan ik! er heel erg kleurrijk uit, waardoor het boek er extra leuk uitziet, om te gaan lezen. Het interessantste onderwerp  in dit boek, is voor ons gezin “Tafelmanieren”. Tafelmanieren kennen onze kinderen nog niet helemaal…ze lopen regelmatig van tafel af, om even een rondje om de tafel te kunnen rennen of om speelgoed te pakken, pakken appelmoes met hun handen ( terwijl ze heel goed weten dat ze dit met een lepeltje of vork moeten eten), vegen hun vieze handen af aan hun trui en noem maar op…. Hoewel het bij ons vaak een rommeltje is tijdens het eten, is het wel (bijna) altijd erg gezellig aan tafel. En dat is toch ook erg belangrijk. Daarbij komt dat als we eens een keertje ergens eten, dat ze dan ineens zich veel meer aan de regels houden. Ze kunnen het dus blijkbaar wel… Die etiquette aan tafel is bij ons thuis dus minder belangrijk, dan wanneer we ergens anders gaan eten. Eerst jij, dan ik! is zeker een aanrader voor alle gezinnen met kinderen.Voor nieuwsgierige kinderen vanaf 6 jaar.

Eerst jij, dan ik! – Marja Baseler
Informatief, hardcover, 77 pagina’s, The house of Books
Koop hier bij Bol.com >>>

Lees ook:
Zo zie ik eruit
Papa woont in een ander huis
 Het lijfboek

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Het licht van Luna Park [bespreking]

Steeds wanneer ik denk dat het onmogelijk is om een nog unieker boek te vinden …

Share
Share