Viezeltje

ViezeltjeMeneer en Mevrouw Stoffel vinden op een dag een meisje. Een heel erg vies meisje. Viezeltje! Mevrouw Stoffel houdt van een blinkend schoon huis, maar met Viezeltje in de buurt wordt dat erg moeilijk.

Recensie:
Vies en rommel zijn favoriete onderwerpen van peuters en kleuters. Het boekje speelt er handig op in. Bij het horen van de titel begint mijn dochter van vier al te grinniken. Viezeltje? Vol enthousiasme ploffen we op de bank en beginnen met lezen.

Het verhaal begint met Mevrouw Stoffel die druk bezig is haar huis blinkend schoon te maken. Maar wanneer ze buiten iets in de vuilnisbak wil gooien, krijgt ze de schrik van haar leven! Het vuilnis beweegt en het maakt geluid. Meneer Stoffel vist er een klein kindje uit, die onder de tomatensaus zit. Terwijl Mevrouw Stoffel alle schoonmaakspullen te voorschijn haalt, moet Meneer Stoffel Viezeltje vast houden. Maar hij leest liever de krant en heeft niet door wat Viezeltje allemaal doet…

De prenten zijn hilarisch en laten op een mooie manier zien hoe het blinkende huis, omgetoverd wordt in een echte zwijnenstal! Wanneer de bel gaat neemt het verhaal een verrassende wending aan. Een humoristisch verhaal met schitterende – en vooral sprekende – prenten. Een genot om heerlijk van te genieten
Koop hier bij bol.com >>

Viezeltje – Susan Peeters
Prentenboek, Hardcover, 32 pagina’s, De Eenhoorn

Lees ook:
Rombertus, de rode reiger
Monstermuis
Ik wil alles wat niet mag

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share