Jan en Noortje logeren bij opa en oma [recensie]

jan-en-noortje-logeren-bij-opa-en-oma-2016Dit is Jan en dat is Noortje, broertje – zusje, even oud. Elke dag doen ze iets anders, zijn ze lief en zijn ze stout.

Jan en Noortje mogen een nachtje bij opa en oma logeren. Maar wat moeten ze allemaal inpakken? En waar slapen ze eigenlijk? Opa stelt het schuurtje voor, daar schrikt Jan van. Gelukkig heeft oma een betere oplossing. Er is nog een kamer over in huis. Jan en Noortje vinden de kamer erg kaal, er hangt niet één schilderijtje. Maar daar heeft oma een idee voor: ze maken het kamertje samen af met meubels van zolder. En opa heeft een idee voor de kale muur …

Recensie
Wat een plezier voor onze kinderen, want na deel 1 voor ons (Jan & Noortje op zwemles) konden we nu lekker verder gaan lezen in Jan & Noortje logeren bij opa en oma, met ditmaal zeven leuke verhaaltjes. En nu ook weer een onderwerp dat ze direct alle drie aansprak. Ze zijn namelijk dol op opa en oma en logeren is natuurlijk helemaal geweldig.

Alhoewel dat in het begin voor Xavi best spannend was, inmiddels vindt hij het vooral heerlijk om even alleen te zijn met opa en oma zonder zijn broertje en zusje. En Yuna en Quint vonden het vanaf de eerste keer al super, zij hadden natuurlijk elkaar waardoor het makkelijker was, maar vooral het lekkere knuffelen met opa en oma en de kleine, grappige dingetjes die opa iedere keer weer verzint, maken het iedere keer weer tot een magisch logeerpartijtje.

img_9195

In het eerste verhaaltje van Jan & Noortje logeren bij opa en oma wordt aan Jan en Noortje verteld dat ze mogen logeren, heel spannend en bijzonder en ze mogen zelf hun koffertje gaan pakken. En wat leuk, ook Mops hun hondje mag gezellig mee naar opa en oma. In het volgende verhaaltje mogen ze hun toch wel erg kale kamertje gaan opleuken. Daarna wordt aap gebruikt als stuntman en ik zag het onze Quint ook zo doen, vooral de dikke tranen erna omdat hij niet snapt hoe dat toch zo mis kon gaan.

img_9189

Vervolgens heeft opa in het verhaaltje Een toverboom weer een gek grapje verzonnen, iets wat ik mijn eigen vader ook zo zou zien doen en Xavi zei ook meteen dat dit net opa Cees was. Bij Een natte broek lagen ze hier ook in een deuk en bij het verzamelen van de diertjes in de tuin zag ik onze tweeling ook direct voor me. In het laatste verhaaltje gaan ze op zoek naar de schat van Leon Pizarra, een leuk avontuur wat mij direct op het idee bracht om een keer een speurtocht te maken voor een verjaardagsfeestje.

jan en noortje logeren bij opa en oma

We vonden het eigenlijk allemaal jammer dat we uiteindelijk alles gelezen hadden, maar ach we kunnen natuurlijk altijd weer opnieuw beginnen!!

Jan & Noortje logeren bij opa en oma – Marianne Busser & Ron Schröder
Voorleesboek, hardcover, 48 pagina’s, Uitgeverij Moon
Bestel dit boek hier >>>>

About Mirjam Gorter

info@dubbelgeluk.com'
Ik ben de Trotse Moeder van drie jonge kinderen waaronder een j/m tweeling. Op de website van Trotse Moeders schrijf ik stukjes over mijn leuke, hectische gezinsleven. Samen met mijn man hebben we het bedrijf Dubbelgeluk Tweelingwiegen waar we tweelingwiegen verhuren en tevens leuke kraamkadootjes verkopen. www.dubbelgeluk.com

Check Also

365 dingen om te doen met je kleinkind

365 dingen om te doen met je kleinkind is een doeboek voor opa’s en oma’s. …