40 jaar Kindersurprise

KS 40 yearsVeertig jaar geleden bestond ik al. Maar ik kan me niet herinneren dat ik toen al een Kindersurprise kreeg. Mijn eerste chocolade-ei-met-verrassing kan ik me nog goed herinneren. Ik kreeg deze bij “Jan van de Bakker” een bakker uit een buurdorp (ik kom uit Brabant, daar heten mensen nog gewoon “Jan van de Bakker”….). Natuurlijk was de chocolade heerlijk, maar ik was vooral onder de indruk van het ei wat in het ei zat: de surprise.

Screenshot 2014-11-27 at 22.30.29En eigenlijk ben ik dat nog steeds. Wanneer mijn eigen kinderen een keer van oma een Kindersurprise krijgen, verbaas ik me er over dat er wéér iets anders in zit. Soms een mooi poppetje of een speeltje, soms een heus bouwpakketje. Altijd van goede kwaliteit, het lukt altijd om het in elkaar te zetten en biedt echt lang speelplezier.

Wat ik me niet realiseerde was dat er al 40 jaar dit soort eieren gemaakt worden. Altijd met dezelfde combinatie van chocolade (lekker!), maar vooral altijd gevuld met een echte verrassing. En dat is wat ik als kind het meest naar uitkeek. En nu zie ik het ook bij mijn kinderen: het chocolade-ei wordt keurig in twee helften geborgen voor “later” en eerst wordt het surprise-ei geopend. En het is nog nooit een teleurstelling gebleken wat er in zit.

Screenshot 2014-11-27 at 22.21.34

Knap is dat, vandaar dat ik er aandacht aan wil geven op deze website. Probeer maar eens te bedenken hoeveel verschillende surprises er in 40 jaar zijn bedacht en ontwikkeld. Ik geef je even tijd om zelf op een aantal te komen door een paar afbeeldingen te plaatsen…..

VISU FUNNYVERSARY

Screenshot 2014-11-27 at 22.31.37

Tot hoeveel kwam je? Lastig om daar een schatting van te maken, toch? Gelukkig heeft Ferrero het bijgehouden: het zijn er ruim 7.000! Lijkt me heerlijk om -wanneer je creatief bent- verantwoordelijk te zijn voor het verzinnen van veilige en leuke surprises die wel in het ei moeten passen. Wetende dat je jaarlijks wereldwijd 1,5 miljard keer kinderen verrast waarvan in Nederland per jaar 2,5 miljoen.

Lijkt me voldoende leuk werk om met een glimlach thuis te komen! Ik ben in ieder geval blij dat er nog steeds mensen zijn die dit werk voor Ferrero doen, want het maakt het Surprise ei de ultieme verrassing of beloning bij speciale momenten.

KS-LOGO-BE

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

Valentijnsdag? Warmte kan je redden!

Valentijnsdag is bedoeld als een dag om je geliefde te verwennen, of om een geheime …