Lezen
Pexels / Pixabay

Lezen is voor losers: lezen volhouden zonder echt te lezen

lezen is voor losers omslag

Niet iedereen houdt van boeken lezen. Zeker in het tijd van internet is het kijken naar video’s op Youtube.com aantrekkelijk en voor heel veel schoolgaande kinderen is lezen een saaie vermoeiende bezigheid. Maar trotse ouders en onderwijzers willen het opvoeden van onze jeugd serieus nemen, een daar hoort uiteraard lezen bij. Nu is er een boek met tips voor die geplaagde jongens en meisjes kunnen gebruiken om de schijn te wekken dat ze lézen! Het blijft curieus om een cursus niet-te-hoeven-lezen in een boek uit te meten. Beth, Arthur en Henry Bacon hebben ‘Lezen is voor losers‘ bedacht en uitgevoerd. De uitgever de Witte Leeuw is zo vriendelijk geweest dat leesboek in het Nederlands uit te geven. Waarschijnlijk omdat men dacht: ‘Dit is de enige manier om ooit als boekenuitgevers aan niet-lezers te verdienen!’ 😀

lezen is voor losers omslag stelling

Inhoud

“Humoristisch en toegankelijk boek voor kinderen die niet van lezen houden. De broers Henry en Arthur houden niet van lezen. Daarom hebben ze een boek gemaakt boordevol smoesjes om eronderuit te komen. Speciaal voor kinderen die niet willen lezen, maar wel moeten van hun ouders, juf of meester. Maar pas op… dit boek is zo grappig, het zou zomaar kunnen dat je het nog een keer wilt lezen.  En nog eens ….”

lezen is voor losers omslag spelen

Beoordeling

Wat een leuk idee! Een boek voor kinderen die ECHT NIET willen lezen. Gelukkig ken ik zelf het ‘probleem’ niet dat mijn kinderen niet willen lezen. Integendeel: mijn tweeling is er dol op en leest iedere dag. Mijn oudste leest alleen wanneer iets hem interesseert, dus daar moet ik wel wat moeite voor doen. Gelukkig zijn er voldoende boeken met zijn vorm van humor te vinden. En dit boek is er ook zo een.

lezen is voor losers omslag suggestie

Een boek waardoor een kind de indruk kan wekken dat hij of zij aan het lezen is. Met allerlei tips en trucjes. Met ‘invoelende’ gedachten. En terwijl je kind zich aangesproken voelt door een boek wat precies is wat hij of zij nodig denkt te hebben wanneer er gelezen ‘moet’ worden, leest het ongemerkt een boek 😉

lezen is voor losers omslag scene1

 

 

 

About Dick Ahles

d.ahles@protonmail.com'
Mijn moeder noemt mij Dirk (officiële naam) maar voor de rest ben ik bekend onder Dick. Geboren in 1951 en Trotse Vader van vijf kinderen. Van twee oudere dochters Mira en Rachel heb ik al vier kleindochters. Thuis Enkhuizen, en vader van een tweeling (jongen en meisje) van 10 en een zoon van bijna 13. Ik houd dus van kinderen en heb met hen nu al heel veel meegemaakt. Leuk dus om met deze lange ervaring op TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl te bloggen.

Check Also

De partycrasher

De “shopaholic-boeken” zijn aan me voorbij gegaan, maar “Verras me” is echt een boek waar …