Welkom allemaal! Debuutalbum van de Liedjestovenaar

liedjestovenaarNa maandenlang hard werken is het dan eindelijk zo ver, de release van het debuutalbum ‘Welkom Allemaal’ van de Liedjestovenaar. Een prachtige cd die kinderen van 3 – 8 jaar op speelse en vrolijke wijze kennis laat maken met verschillende muziekstijlen en instrumenten. Deze ontroerende en grappige cd neemt kinderen mee naar een magische wereld, waar verhalen onder begeleiding van diverse instrumenten en muziekstijlen op spannende wijze worden verteld.

Recensie:
Muziek luisteren is leuk voor jong en oud. Echter is kindermuziek niet altijd even leuk om langdurig achter elkaar te horen. Er zijn CD’s van mijn dochter waar ik totaal geen problemen me heb, maar er zijn er ook bij waar ik – op zijn zachts gezegd – een tikkeltje gestoord van wordt als ik de liedjes te vaak hoor. Gelukkig ontgroeit mijn meisje van zeven deze CD’s ook een beetje…
Ik ben erg nieuwsgierig wat de Liedjestovenaar ons gaat brengen, dus de stereo gaat aan. Al snel blijkt Welkom allemaal! Een CD te zijn waar je vrolijk van wordt!

Zodra Naomi Inez (alias de liedjestovenaar) begint te zingen merk je dat ze enorm veel plezier heeft in wat ze doet. Het enthousiasme en de vrolijkheid werkt aanstekelijk en nodigt je uit verder te luisteren. Al snel kom ik er achter dat er verschillende soorten muziek te vinden is op deze CD. Het is een lekkere mix van Nederlandstalige kinderliedjes met een lekkere sound van pop, jazz of latin.

De muziek is heel puur: Je hoort Naomi zingen en ze wordt begeleidt door allerlei muziekinstrumenten. Je hoort het geluid van de instrumenten zoals ze echt klinken. De teksten liggen makkelijk in het gehoor en bevatten de nodige herhaling, waardoor meezingen al snel lukt voor jong en oud.

liedjestovenaar fotoDe teksten van de liedjes zijn divers. Al gruwel ik een klein beetje van de stereotypen die gebruikt worden in “Oh ik ben zo blij!” Waar ik nog wel kan lachen om “mama houdt van praten, papa duidelijk niet.” Vind ik het een beetje te overdreven worden als de stereotypen verder gaan met “pappa houdt van voetbal en tv, mamma houdt van bellen, shoppen en rosé…”

Maar eerlijk is eerlijk, dat is ook het enige tenenkrommende aan de CD, want voor de rest kan ik rustig in huis rondlopen, terwijl deze muziek uit de speakers klinkt. De vrolijke toon en de afwisselende stijlen maken dat ik dat kleine minpuntje ook weer zo vergeten ben…

Welkom Allemaal! – De Liedjestovenaar
CD, 26 minuten, de liedjestovenaar
Bestel de CD hier >>>>

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Hoe is het met de nieuwe K3

Mijn oudste zoon wordt volgende maand 18 en wij zijn -dus- begonnen met K3 in …

Share
Share