Klimbos Ermelo

Klimmen middenin de bossen. Dat is leuk, spannend, grensverleggend en ook nog eens gezond. Nu probeer ik zelf om elk jaar een keertje te gaan klimmen, dus geen wonder dat mijn zoon van 5 jaar ook eens naar een klimbos wou om te gaan klimmen.

Probleem was dat je bij de meeste klimparken er pas echt naartoe kan als je kinderen hebt van minstens 7 jaar of 8 jaar oud. Dus ben ik gaan zoeken op internet of ik iets kon vinden waar jonge kinderen al kunnen klimmen. En toen kwam ik Klimbos Ermelo tegen. Hier mogen kinderen vanaf 5 jaar klimmen. Dus hebben we gereserveerd en kon eindelijk ook mijn zoon gaan klimmen. Wat een feest!

Klimbos Ermelo ligt middenin de bossen. Het park heeft 4 verschillende routes, welke steeds moeilijker én hoger worden. De verschillende routes zijn;
– Kidsparcours (voor kinderen van 5 jaar t/m 7 jaar)
– Familyparcours (minimaal 8 jaar en 1.30m lang)
– Jungleparcours (minimaal 8 jaar en 1.30m lang)
– The Kick (minimaal 13 jaar en 1.50m lang)

Kids Parcours
Voor de jonge kinderen is er een speciaal Kids Parcours. Deze is geschikt voor kinderen van 5 t/m 7 jaar. Met een continue life-line kunnen kinderen dit parcours lopen. Het Kids Parcours heeft 9 verschillende hindernissen, allen op een hoogte van zo’n 1 meter. Kinderen zullen dit parcours al snel spannend, uitdagend en erg leuk vinden. Wie wil nou niet klimmen tussen de bomen! De helm en de klimgordel zorgen ervoor dat kinderen zichzelf als echte klimmers zien.

Familyparcours
Deze route is maar liefst 158m lang en heeft in totaal 14 hindernissen op grote hoogte. Dit parcours heeft o.a. een balkenbrug, plankenbrug, een spinnenweb en een kabelbaan. Een mooi parcours voor de hele familie (mits de kinderen 8 jaar of ouder zijn).

Jungleparcours
Deze route is totaal 230m lang en heeft 20 hindernissen. Dit parcours bevindt zich op 4m hoogte. Deze route heeft o.a. de volgende hindernissen; kruiptonnen, horizontale net en een tokkelbaan van 35m.
Het Jungleparcours is een mooie route om alvast aan de hoogte te wennen, want wiewil en wie groot genoeg is, mag door naar The Kick Parcours…en die is op 9m hoogte!

The Kick
De naam zegt het al; dit is de zwaarste route en deze route geeft je echt een kick als je deze route goed volbrengt! De route heeft een lengte van 250m lang en is 9m hoog. Moeilijke hindernissen zorgen ervoor dat je je eigen grenzen ‘moet’ verleggen op deze hoogte.

Recensie
Zelf heb ik nog nooit geklommen bij Klimbos Ermelo. Ik ga zelf liever naar Apeldoorn om te klimmen omdat ik persoonlijk vind dat de hindernissen daar moeilijker zijn én omdat de parcoursen daar tot 15m hoog gaan i.p.v. tot 9m hoog. Daarom kan ik  mijn ervaring alleen maar opschrijven over het Kids-Parcours.

Het Kids-Parcours bevat 9 uitdagende hindernissen. De ene hindernis is moeilijker dan de ander. Dit parcours heeft o.a. een balkenbrug, een plankenbrug, een horizontale én een verticale net. Voor kinderen van 5 jaar zijn sommige stappen best wel groot, die ze moeten nemen. Maar dat maakt het juist extra uitdagend. Ons zoontje heeft 2 uur achterelkaar geklommen en genoot volop! Eindelijk mocht hij ook klimmen in een echte klimbos.

Het eerste rondje vond hij nog erg spannend en een enkele keer een beetje eng. Maar daarna kreeg hij er steeds meer plezier in. Hoewel hij na 2 uur klimmen best wel moe was, vond hij het erg jammer dat de tijd voorbij was. Onze zoon kijkt nu al uit naar volgend jaar, want dan mag hij weer gaan klimmen.

Voor wie het Klimbos ook erg leuk lijkt, maar niet in de buurt van Ermelo woont, is hier een overzicht van alle Klimbossen in Nederland. Wellicht is er een klimbos bij je in de buurt.

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Onze actieve vakantie in Tsjechië, echte aanrader ! [persoonlijke blog]

Even een tip of beleving van onze vakantie dit jaar !  Zo onverwacht en zo’n …

Share
Share