Zoogdieren in beeld

Zoogdieren moet je opzoeken. Als je afwacht welke viervoeters bij toeval je pad kruisen, dan zie je af en toe een wegvluchtend dier en soms een dood beestje langs de autoweg. Maar als je gericht naar zoogdieren gaat speuren, dan kun je best her en der schuwe dieren betrappen.
Je moet natuurlijk wel in het juiste gebied gaan zoeken, want lang niet alles zit overal. Je moet ook op het handigste tijdstip en in het meest geschikte seizoen gaan zoeken. Dit boekje geeft allerlei bruikbare tips voor zulke speurtochten naar zoogdieren. Ga eerst overdag een gebied verkennen, zoek naar sporen en bezoek ze dan ’s avonds de plekken waar je de meeste sporen hebt gevonden.

Recensie
Zoogdieren in beeld
is een prachtig boekje voor natuurliefhebbers. Zoogdieren in beeld behandeld alle aspecten over zoogdieren. Zo wordt er uitgelegd waar je diverse dieren kunt tegenkomen en hoe je de meeste kans hebt, om deze dieren te zien. Ook wordt er uitleg gegeven over de sporen die dieren achterlaten. En dan niet alleen de voetsporen, maar ook keutels, vraatsporen, veegsporen en bewoningssporen. Als je je een beetje in deze sporen verdiept, zul je al snel weten, welke dieren daar zijn geweest.

Daarnaast worden veel zoogdieren apart beschreven. Zo kom je meer te weten over o.a het edelhert, de steenmarter, de vos, de eekhoorn, de wildzwijn, vleermuizen en nog veel meer dieren.Prachtige afbeeldingen en duidelijke uitleg zorgen ervoor dat Zoogdieren in beeld een prachtig boekje is.

Zelf gaan mijn man en ik zo nu en dan dieren zoeken in het bos of op de veluwe. Als je weet waar je op moet letten, heb je grote kans dat je dieren tegenkomt. Zoogdieren in beeld is voor ons dan ook een perfecte aanvulling, een boekje wat we regelmatig zullen bekijken en lezen.
Soms kom je dieren onverwacht wel van heel dichtbij tegen. Zo wilden mijn man en ik eens op zoek gaan naar wildzwijnen. Op een zomeravond liepen we in het bos, richting een poel. Ineens stormt een mannetjes wildzwijn ons voorbij, op slechts een paar meter afstand. En dan is zo’n wildzwijn wel heel erg groot. De schrik zat er vooral bij mij, behoorlijk in. Maar aan de andere kant; het was een prachtige ervaring. Zoiets maak je zelden of nooit mee. En niet te vergeten; we hebben gezien, waarvoor we kwamen…een wildzwijn!

Zoogdieren in beeld maakt deel uit van de serie In Beeld , en gaan allen over de natuur. Met steeds een andere thema.

Zoogdieren in beeld – Keesde Heer, Renée den Besten & Anje de Heer
Natuur, paperback, 32 pagina’s, KNNV

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Wildspoor

Susa Bobke is jaagster in de Allgäu, een van de mooiste natuurgebieden in Zuid-Duitsland. Op …