House of Dots: Vintage jurken ook voor Trotse Moeders!

Screenshot 2015-02-14 at 15.07.01Voordat ik kinderen had, kon ik in vrijwel iedere winkel wel geschikte jurken vinden. Maatje 36 of soms 34, no problem… En toen had ik het grote geluk om zwanger te worden en met een steeds groter wordende buik in zwangerschapsjurken te mogen lopen. Ik ben dol op jurken, daarin voel ik me op en top vrouwelijk.

Na de bevalling van mijn eerste zoon, kwam ik niet meer op mijn oude gewicht, ondanks een ruime periode van borstvoeding. Na de tweelingzwangerschap kwam ik uiteindelijk op een acceptabel gewicht, maar mijn figuur was wel behoorlijk veranderd. Met name de hoeveelheid huid die overbleef na ontzettend te zijn uitgerekt toen mijn tweeling in mijn buik zat (ze wogen bij geboorte samen 15 pond…) gaat niet weg zonder een operatie (en daar kies ik niet voor). Zoeken dus, naar jurken waarin ik me nog prettig voel…

house-of-dots-jurk-trotse-moeders-1House of Dots heeft dit soort jurken. Al hun jurken hebben een ‘vintage look’ en zijn van zeer goede kwaliteit. Als aanrader voor Trotse Moeders kreeg ik de Jane Red Dutch ter recensie. house-of-dots-jurk-trotse-moeders-3Volgens de dames van House of Dots is met name deze jurk geschikt voor moeders, ook moeders die nog maar net bevallen zijn, vanwege de pasvorm, het feit dat hij lang genoeg is om te bukken om je kindje op te pakken, zonder dat je in je onderbroek staat, de wasbaarheid (handig met vieze vingertjes, mondjes etc in de buurt) en de knopensluiting waardoor je er ook eenvoudig borstvoeding in kunt geven.

house-of-dots-jurk-trotse-moeders-5De tijd van de borstvoeding ben ik voorbij, maar inderdaad, een jurk die je niet half uit hoeft te trekken wanneer je borstvoeding geeft is absoluut een voordeel… En ook met grotere kinderen is het feit dat deze jurk goed uit te wassen is een reden om hem veel te dragen. Maar voor mij is vooral de pasvorm erg aantrekkelijk: ik voel me heerlijk in deze jurk. Niet het gevoel dat ik mijn adem of buik in moet houden, geen gêne wanneer ik iets opraap, heerlijk!

house-of-dots-jurk-trotse-moeders-4Mijn dochter was ook helemaal blij dat ik weer een jurk heb die ik vaak draag. Ze is zelf ook dol op jurken en vindt het heerlijk wanneer we er allebei een aan hebben. Toen ik hem voor het eerst aan trok zei ze: “dit is een jurk van héél vroeger, kun je daar wel in dansen?”. Bijzonder dat een 8-jarig meisje direct de vintage look herkent!

house-of-dots-jurk-trotse-moeders-2Ik ben erg onder de indruk van de afwerking van deze jurk. Ik heb mijn moeder erg veel kleding zien naaien voor mijn broertje en mij en ook voor zichzelf en ik herken de perfecte manier van afwerken die ook ‘ouderwets’ aandoet. Keurige naden, een onderrok, prachtige details, deze jurk is echt een plaatje!

Klik hier om de Jane Red Dutch jurk van de recensie te bekijken op de website van House of Dots >>>>

Ook andere jurken van House of Dots zijn te bestellen via hun website, klik hier >>>>

Screenshot 2015-02-14 at 14.42.06

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

Is een hittegolf schadelijk voor mijn ongeboren baby?

Wanneer je zwanger bent en er is een hittegolf, of gewoon een dag met hoge …