De Waanzinnige Boomhut van 52 verdiepingen

boomhut-52-cover-trotse-moedersDe waanzinnige boomhut van Andy en Terry is weer groter geworden! Er zijn 13 nieuwe verdiepingen, met dit keer onder andere een meloenengooi-ruimte, en golvenmaker, een levend Slangen- en- Ladders-spel (met echte Ladders en echte Slangen!), een wortelkanon met raketontsteking, een Opleidingsinstituut voor Ninjaslakken en een hypermodern detectivebureau met hypermoderne detective-apparatuur, en dat is maar goed ook, want Andy en Terry moeten een groot raadsel op zien te lossen – Meneer Grootneus is verdwenen!!!

Recensie
Meestal verdeel ik de boeken die binnenkomen ter recensie zelf. Andere recensenten krijgen regelmatig pakketjes, zelf lees en recenseer ik boeken en mijn kinderen helpen ook mee door boeken te lezen en te vertellen wat ze er van vinden. Bij de serie over De Waanzinnige Boomhut is er echter geen tijd om te kiezen wie het boek mag lezen: mijn beide zonen beginnen al te ‘argumenteren’ over wie het eerst mag, nog voor ik goed en wel de doos heb opengemaakt….

boomhut-52-verdiepingen-copyright-trotse-moeders-1

Gelukkig is het boek door mijn zonen vrij snel uit te lezen, door de vele tekeningen en strip-achtige pagina’s en is mijn oudste zoon een uur eerder uit school dan mijn jongste. Zonder ruzie hebben ze het boek allebei ongeveer tegelijk gelezen, met ongeveer evenveel plezier en veel (hardop) gelach.

boomhut-52-verdiepingen-copyright-trotse-moeders-3

Ook de vorige boeken over de Waanzinnige Boomhut waren hier een enorm succes. De fantasievolle verhalen, de grappige tekeningen, de zotte avonturen maakten het één van de favoriete series bij allebei mijn zonen. De boomhut groeit steeds. In deel 1 bestond hij uit 13 verdiepingen en met ieder deel komen er 13 verdiepingen bij. Deel 4 telt dus maar liefst 52 verdiepingen!

boomhut-52-verdiepingen-copyright-trotse-moeders-5

In dit deel, de Waanzinnige Boomhut van 52 verdiepingen, gaat het over Andy en Terry die een boek moeten schrijven voor de uitgever (meneer Grootneus).

Mijn jongste zoon vertelt: “Toen ze wilden bellen met een soort televisie-telefoon bleek dat Grootneus verdwenen was. Ze zagen een rups op kantoor en gingen op zoek. Een meisje, Jill, kon met dieren praten. Jill sliep door een wortel met een scherpe punt (net als in Doornroosje). Toen wilden ze naar een groentekasteel gaan voor een prins die haar wakker kon kussen, zodat ze met de rups kon praten. Ze waren vermomd in een groentenpak.

boomhut-52-verdiepingen-copyright-trotse-moeders-2

 

Jill deed de bovenkant van het wortelpak af en daarom hebben ze hen naar de kerkers gebracht en daar was ook meneer Grootneus. En toen kwamen er twee aubergines en die zeiden dus dat ze soep gingen eten. Toen vroeg Terry “wat voor soep” en dat was “jij-soep”, dus van Terry, Andy, Jill en meneer Grootneus. Ze werden in een grote ketel gedaan…. Meer vertellen we niet, maar het loopt wel goed af! Je moet het wel echt zelf lezen want het is echt leuk.

boomhut-52-verdiepingen-copyright-trotse-moeders-4

Mijn oudste zoon: “Het beste vond ik de superdetective-uitrustingen kamer en de vermommingen-kamer“. Jongste zoon: “De zelf-pizza-bedenkruimte lijkt me wel cool

De Waanzinnige Boomhut van 52 verdiepingen – Andy Griffiths en Terry Denton
Bekijk op bol.comVierde deel in de serie over de Waanzinnige Boomhut
Hardcover, graphic novel, 352 pagina’s, uitgeverij Lannoo
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Evi en Eenhoorn – Graphic Novel serie voor kinderen die houden van eenhoorns, roze en humor

Dana Simpson heeft een hele aantrekkelijke Graphic Novel serie gemaakt, volledig in kleur. De doelgroep …

Share
Share