Een lang weekend CenterParcs [verslag – deel 2]

Zaterdagavond… En we zijn iets over de helft van onze mini-vakantie bij CenterParks De Eemhof. Donderdagavond zijn we hier aangekomen en maandagochtend rijden we weer terug. Vroeg, want de kinderen moeten om half 9 op school zijn, maar dan hebben we er wel een aantal heerlijke dagen op zitten! Lees hier het eerste deel van het verslag (klik op de afbeelding):

https://trotsemoeders.nl/2016/12/een-lang-weekend-centerparcs-verslag-deel-1/

Vanmiddag zijn we het park over gelopen. Voor een deel dan, want het is erg uitgestrekt. Morgen gaan we de fietsen gebruiken om de rest ook te ontdekken. Vanmiddag kwamen we bij een leuke kinderboerderij uit waar de kinderen schapen, geiten, cavia’s en een varken konden aaien. Vlakbij was een indrukwekkende klimtoren en ook een mogelijkheid om over een groot water te gaan met een soort kabelbaan: een reden om een keer terug te komen want dat lijkt mij zelf wel leuk!

Er zijn sowieso een heleboel activiteiten te doen hier, van surfen op de Flow Rider tot waterfietsen, van midgetgolf tot paintball. Maar eerlijk gezegd waren wij al helemaal tevreden met een weekendje weg en hebben we ons vooral vermaakt met zwemmen, spelletjes doen, wandelen, zwemmen, lezen, sauna, zwemmen en zwemmen 😉 Overigens…. Wil je weten of de tweeling het zwembad wel leuk vond? Kijk dan naar onderstaand kort filmpje:

De mensen zijn hier erg aardig, zowel in de diverse winkels als in de horecagelegenheden. Je kunt op diverse plaatsen gezellig eten, ook met kleine kinderen, maar wij hebben bijna iedere dag in ons eigen huisje gegeten. Wel hebben we af en toe koffie gedronken, die er in allerlei varianten aangeboden wordt. Heerlijk! Zaterdagavond hebben we friet gegeten, of patat zoals dat hier, boven de grote rivieren, genoemd wordt, want ook een snackbar ontbreekt niet op De Eemhof. En na een dag wandelen, zwemmen en sauna is iedereen heerlijk moe!

Het lijkt misschien alsof we weinig gedaan hebben dit weekend, maar ik vind het zelf altijd prettig om me door de kinderen te laten leiden. Wanneer zij zich in het zwembad vermaken, en daar graag meerdere keren per dag een aantal uren heen willen gaan, ga ik hen niet vragen om Geocaching te gaan doen. Dat kunnen we in onze thuisomgeving ook. Voor mensen die dat overigens nog nooit gedaan hebben, is het wèl een aanrader!

Het zwembad is zo groot en uitgebreid dat de kinderen er niet uitgespeeld raken. De sauna geeft rust, en mijn man is daar twee dagen na elkaar een groot aantal uren geweest. Verder hebben we films gekeken, spelletjes gedaan en vooral genoten van niets hoeven! En we hebben veel gesnoept. We hadden allerlei lekkers bij en kregen van de park-manager nog een gezellige mand met allerlei leuke dingen!

Het wifi-netwerk was erg krachtig waardoor ik erg efficient kon werken en de kinderen ook nog Minecraft en andere games konden spelen. En de bedden liggen heerlijk! We hebben allemaal goed geslapen, hoewel het ook hier niet lukte om mijn kinderen te laten uitslapen…

Gelukkig was er zoveel leuks te doen, dat de kinderen vrolijk bleven, de hele vakantie lang. Zo kwamen we tijdens een bezoekje aan de kinderboerderij onderstaande mengtafel in het bos tegen, waar de tweeling zich prima mee heeft vermaakt!

Kortom: allerlei soorten activiteiten en vermaak, waardoor het juist een ontspannen weekend was! En… tip: vanaf 19 december 2016 is er WinterWonderland, met allemaal extra activiteiten, zowel voor volwassenen als voor kinderen. Dus wil je de verplichtingen ontvluchten en even echt genieten als gezin, kijk dan zeker naar de mogelijkheden bij CenterParcs!

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Beste dag uit voor moeders: zonder het gezin

Een dagje weg met gezin is natuurlijk heel erg leuk, maar soms heb je als …

Share
Share