Reiskookboek Spanje

Lekker, gemakkelijk en snel koken: dat is wat we op vakantie willen. Plus genieten van al het heerlijke dat Spanje biedt, zoals gazpacho, paella, tapas en ensalades.
Met Onno Kleyns reiskookboek Spanje ga je goed voorbereid op vakantie:

  • Heerlijke recepten in Spaanse sfeer
  • Zowel geschikt voor een campinggasje als voor complete keuken in een vakantiehuis
  • Welke producten in Spaanse winkels zijn het aankopen waard?
  • Praktische informatie, handige tips én een culinaire woordenlijst Spaans-Nederlands en Nederlands-Spaans

Onno Kleyn is een van bekendste schrijvers over koken, eten en wijn in Nederland met meer dan 30 boeken op zijn naam. Hij schrijft voor de volkskrant, diverse tijdschriften en websites. Doro Vinas is chef kok en eigenaar van tapasbar El puerto. Hij werkte ondermeer mee aan de vertaling van 1080 recepten. Zijn roots liggen in Galicië, Spanje.

Recencie:
Als fanatiek kampeerders zijn wij wel in voor een reiskookboekje! In het reiskookboek Spanje vind je diverse salades, tapas, (maaltijd) soepen, pasta, visgerechten, vleesgerechten, groenten en desserts, ieder met een uitleg hoe de Spanjaarden het “gebruiken”. Naast de recepten vind je in dit kookboek een “inpaklijst” wat je mee moet nemen wil je de recpeten op je vakantieadres tot een succes maken. Het meeste is naar mijn idee “logisch” om mee te nemen, echter als kampeerders heb ik niet eerder een staafmixer in mijn koffer gestopt en zou ik -mede vanwege ruimte gebrek- dit soort artikelen niet mee nemen naar mijn vakantiebestemming.
In het kookboek staat er daarnaast ook een hoofdstuk beschreven omtrent de boodschappen doen, inclusief Spaanse uitdrukkingen die verderop in het boek ook terug te vinden zijn.
Alle recepten worden duidelijk omschreven inclusief de bereidingstijd. Veel recepten zijn binnen 30 minuten klaar, echter zitten er ook recepten tussen die een ruimere bereidingstijd nodig hebben. Voor mij is vakantie niet té lang aan het koken zijn, dus deze recepten sla ik over.
Wil je tijdens je vakantie eens wat anders dan alleen maar de barbeque? Dan is dit kookboek een leuke aanvulling om eens wat anders te maken en leuke ideeën op te doen. Uiteindelijk vind ik het kookboek Spanje  heel erg leuk voor thuis, maar te veel werk voor op de camping!

Reiskookboek Spanje – Onno Kleyn – Doro Vinas
Kookboek – Paperback – 160 pagina’s – Uitgeverij Unieboek
Bestel dit boek via bol.com >>

Lees ook:
Lunchskins: herbruikbare boterhamzakjes
Kids worden kritischer door tv koks
Vakantiestress

Share

About Marjolein van Beek

mayoleinvanbeek@gmail.com'
Wonend in de Achterhoek met mijn dochter Jasmijn (6 jaar), en mijn zoontje Daan (3 jaar), Mijn brood verdien ik als tandartsassistente. Dagelijks probeer ik een balans te vinden tussen een leuke mama zijn en een werkende vrouw te blijven. In mijn schaarse vrije tijd ga ik graag lekker op stap, trek ik me terug met een boek, of onderneem ik leuke dingen met mijn kindjes. In september 2013 bracht ik een boek uit over ontzwangeren met wellicht ooit een vervolg.....

Check Also

Op zoek naar een budget vriendelijke reis? Zoek niet langer: ga naar de Waddeneilanden!

Nieuwe culturen ontdekken en onvergetelijke ervaringen opdoen. Het hoeft allemaal niet veel te kosten, op …

Share
Share