Boer Boris wil geen feest!

borisBoer Boris, kom eens kijken in de wei.
Er waren eerst acht schapen en nu is er eentje bij!

Er is een lammetje geboren.
Is dat geen reden voor een feest?
Boer Boris vindt van niet.
Wat is er dan wél voor nodig om feest te vieren?

Op de boerderij waar boer Boris woont gebeurt iedere dag wel iets wat een feestje waard is, zo vinden zusje Sam en broer Berend. Maar Boris vindt het allemaal geen reden voor een feestje. Wat is er nou bijzonder aan een wortel die groot is gegroeid of het zoveelste kuikentje dat geboren wordt. Zelfs als zijn neefje Niels 6 jaar oud wordt zegt boer Boris: ‘dat is geen reden voor een feest, neef Niels is al vijf keer eerder jarig geweest.’ Het is duidelijk, boer Boris wil geen feest!

IMG_2851

Maar als op een dag de postbode een pakje komt brengen, wil Boris ineens wel een feestje vieren. Want in de pakje zit de hakselaar waar hij al 9 weken op heeft gewacht! Boer Boris roept het uit: ‘we moeten het gaan vieren met vruchtensap en fruit, met raap en met radijs, met worteltaart en ijs, met koek en snoep en drop. Wie hangt de slingers op?

Recensie
Dit is alweer het vierde boek dat verschijnt over boer Boris. Op de kaft is hij te zien, hij ziet er uit als een vrolijk ‘kleuterboertje.’ Dit prentenboek geeft een vrolijke indruk en nodigt uit om voor te lezen. Mijn zoon ziet dit boek ook wel zitten, in zijn klas zitten een paar kindjes die op een boerderij wonen en daar wordt wel eens wat over verteld in de klas. Dus een boek met een verhaal over een boer(tje) lijkt hem wel wat. Doordat het verhaal in rijmvorm is geschreven leest het makkelijk voor.

IMG_2874

Wat ik ook leuk vind zijn de stukjes tekst die iedere keer op dezelfde manier terug komen. (als ik me niet vergis heet dit met een duur woord ‘strofe’) Dit lees erg fijn en is herkenbaar voor een kind. De tekeningen bij dit prentenboek zijn erg mooi gemaakt, ze bevatten veel leuke/grappige details, die niet alleen voor kinderen maar ook voor degene die het boek voor leest erg leuk zijn.

Ted van Lieshout en Philip Hopman zijn er in geslaagd weer een leuk prentenboek over boer Boris te maken. Het bevat alle ingrediënten dat een goed prentenboek nodig heeft.

Boer Boris wil geen feest – Ted van Lieshout & Philip Hopman
Bekijk op bol.comPrentenboek, hardcover, 24 pagina`s, uitgeverij Gottmer
Bestel dit boek hier >>>>

About Sigrid Metz

sigridmetz@gmail.com'
Trotse "mem" van zoon Niels (okt. 2009) en dochter Rixt (aug. 2012). Zoals de titel "mem"al aangeeft, wonen wij in friesland. Ik ben werkzaam als dierenartsassistente. Genieten doe ik van quality time met mijn gezin , maar ook van heerlijk rustig een tijdschrift lezen of leuke dingen te ondernemen met vriendinnen. Ik hoop dat jullie genieten van het lezen van mijn recensies.

Check Also

Het geheime leven van virussen

Er zullen weinig kinderen zijn die nog nooit van Corona gehoord hebben. Ze weten dat …