SES Beedz emoticons [recensie]

“De leukste emoticons maak je zelf, van strijkkralen! Een lachend gezichtje, een vrolijke drol of een verliefde emoticon, welke vind jij het leukst? Tip: gebruik je emoticons als onderzetter voor je glas. Of laat het middelste gaatje over en gebruik ze als glasbeschermer, zodat er geen vliegen in je drankje komen 🙂

Over het algemeen is het zo dat bij ons huis met vrijwel niets geconcentreerd gespeeld kan worden. Er is teveel om te kiezen en dan vallen spelletjes waarbij je heel stil met iets bezig zijn niet snel in de smaak. Toen deze strijkkralen echter binnenkwamen konden ze niet wachten om eraan te beginnen.

In de doos zit:

  • een kralenplankje
  • kralen in allerlei kleuren
  • een strijkpapiertje
  • een papiertje met voorbeelden

Je kunt in principe meteen aan de slag, maar om het de kinderen (en mezelf) iets makkelijker te maken heb ik als eerste alle kraaltjes gerangschikt in een speciale doos.

Beide kinderen hebben we een tijdlang intensief gespeeld met de strijkkralen, maar ik kon merken dat het voor beiden toch te lastig was om het zelf te maken. Dus toen beiden een emoticon hadden gemaakt met mijn hulp had ik zelf de smaak te pakken.

Mijn dochter wilde graag de lachende emoticon te maken en met wat hulp van mij had ze die redelijk snel klaarliggen om gestreken te worden.

Later in de week wilde ze ook nog heel erg graag de emoticon met de hartjes ogen maken en ik ging weer rustig met haar zitten om hem te maken.

Mijn zoon is volledig geobsedeerd door ‘poepies en scheetjes’ en moest uiteraard het kleine drolletje maken. Wat een plezier had die jongen! Het was echter ook meteen de enige die hij wilde maken.

Wanneer de kralen allemaal op het plankje liggen moet het gestreken worden. Daarvoor zit er strijkpapier in de doos.

Gelukkig zijn de verschillende emoticons niet te groot om te maken en kun je met een klein half uurtje kralen leggen al heel ver komen. Aangezien mijn kinderen er niet zo heel erg fan van waren heb ik uiteindelijk zelf de rest van de emoticons gemaakt, want ik wilde weten of ze allemaal te maken waren met de kralen die werden meegeleverd. Ja, dat kan en er blijven ook nog kralen over om nog een emoticon (of twee?) te maken, alleen het drolletje is niet een tweede keer te maken.

Al met al kan dit een heerlijk spelletje voor je kinderen zijn wanneer zij geïnteresseerd zijn in strijkkralen leggen. Het is goed om te leren concentreren, om met frustratie om te gaan (als het niet goed lukt) en om de fijne motoriek te oefenen. Om die reden geef ik, ondanks de desinteresse van mijn kinderen, deze set op al deze drie vlakken vijf sterren.

Klik hier om de “SES Beedz: Strijkkralen emoticons te bestellen >>>>

 

About Angela Stegeman

79.angela@gmail.com'
Mijn naam is Angela, ik ben geboren in 1979 (Almelo), echtgenote sinds 2002 en moeder van twee kinderen (2007 & 2011). Als kind hield ik dagboeken bij en schreef ik af en toe een verhaaltje. In 2003 begon ik met het schrijven van mijn eerste roman en in 2006 zette ik mijn eerste blogwoorden op internet. Inmiddels heb ik vele blogs, column, artikelen geschreven en staan er zo'n zestien boeken met mijn naam erop in de kast. Voorjaar 2020 kwam mijn boek 'Pumps, pillen en popcorn' uit bij Ellessy en voorjaar 2021 komt de roman 'Tijdrit' daar ook uit.

Check Also

Vlaggen voor op een kinderkamer

Wie aan decoratie denkt, komt al snel op foto’s voor aan de muur uit, of …