Movie Park Germany; leuk voor het hele gezin

movie park germanyIn het jaar 2010 biedt Movie Park Germany meer actie, meer spanning en meer sensatie dan welke blockbuster dan ook. Het film- en entertainmentpark op 1,5 uur rijden vanaf Utrecht biedt ruim 40 attracties, achtbanen en live-entertainment die volledig in het teken staan van grote bioscoopfilms. In het komende seizoen staan drie volledig nieuwe Hollywood-shows op het programma, waaronder de spectaculaire X-MEN show.

Dubbel zo groot, dubbel zoveel plezier: Nickland
Nickland is het grootste NICK-themagebied ter wereld. Populaire tv-sterren als SpongeBob, Dora, Patrick en Jimmy Neutron van de kinderzender Nickelodeon zijn niet alleen als personages terug te vinden Nickland. Ze staan ook centraal in de 16 verschillende attracties. Jimmy Neutron bijvoorbeeld neemt bezoekers mee voor ritje in ‘zijn’ achtbaan, SpongeBob doet mee aan een groot watergevecht en met Avatar begeeft zich hoog in de lucht in de enige attractie ter wereld waarbij de bezoeker op zijn buik door het luchtruim vliegt.

Shrek 4-D
Maar Movie Park heeft nog meer unieke attracties te bieden, zoals Shrek in 4-D. De grote held uit drie succesvolle bioscoopfilms is de ster in het park. De groene Oger doet meer dan alleen de bezoekers persoonlijk welkom heten. Hij verschijnt in volle glorie samen met ezel Donkey en zijn vrouw Fiona in een opwindende 4-D-film. Met behulp van computergestuurde stoelen, veel special effects en 3-D brillen wordt het 15 minuten durende avontuur een reis door een nieuwe dimensie. Het met een Oscar bekroonde avontuur van Shrek is hierdoor niet alleen te zien en te horen, maar vooral ook te voelen.

dora met kinderenRecensie
’s Morgens om een uur of 8 kropen we met het hele gezin in de auto om de reis naar Dora land te maken. Zo noemen mijn dochters (4, 3 en 1 jaar) Movie Park Germany namelijk. We hebben er zin in; de kinderen verheugen zich over de grote kermis attracties waar ze allemaal in willen en vooral in een ontmoeting met Dora. Vanuit Haarlem is het ongeveer 2 uur rijden. Die tijd vloog voorbij aan broodjes eten, koeien tellen en de juiste weg vinden. Zodra de deuren open gaan van dit pretpark, staan wij al klaar en stormen we naar binnen.

Nu zijn mijn man en ik fanatieke achtbaan fans, maar toch vroegen we ons vooraf af of Movie Park nou een pretpark is waar je als gezin met kleinere kinderen ook goed terecht kan. Na 2 dagen Movie Park kunnen we niets anders dan hier volmondig JA op zeggen. Dit attractiepark is erg leuk voor alle leeftijden!

Er zijn bijvoorbeeld verschillende thema-gebieden die goed beloopbaar zijn. Zeker met kleine kindjes is het fijn dat je geen kilometers hoeft af te leggen om bij een ander gedeelte van het park te komen. Wat erg fijn is, is dat er in elk thema gedeelte attracties en vertier is voor de verschillende leeftijden. Het gedeelte van Nickelodeon is verre weg het leukste voor kinderen tot een jaar of 8. Hier heb je een goede mix tussen attracties voor de allerkleinste kinderen en voor de wat oudere kinderen. We verbaasden ons positief over in hoeveel attracties zelf onze peuter van 3 jaar mag!

Adrenaline kick
Ga je naar Movie Park met oudere kinderen, dan hoeven die zich zeker niet te vervelen. Wij hebben onze longen uit ons lijf gegild bij meerdere achtbanen en attracties, zoals bij de High Fall, waarbij er een vrije val van 60 meter in de diepte gemaakt wordt. De Bandit vonden wij het engst. Dit is een grote houten achtbaan waar de karretjes met een rotvaart over rijden. De MP Xpress is ook echt een aanrader voor de mensen die een adrenaline kick willen. Dit is een achtbaan die met 80 kilometer per uur verschillende loopings maakt.

achtbaan

Entertainment en shows
Maar wees gerust als je die enge achtbanen liever mijdt. Er zijn ook minder heftige attracties. De attractie die wij ouders het leukste vonden, is de Crazy Surfer waar je al “surfend” over de golven gaat. Heerlijk! Ook de shows zijn de moeite waard. De verschillende shows zijn goed op elkaar af gestemd, zodat je ook echt steeds wat anders beleefd en ervaart. Er zijn verschillende stuntshows, je kan een kijkje achter de schermen nemen om er achter te komen hoe films gemaakt worden of beleef de 4D film van Shrek. Favoriet bij jong en oud! De nieuwe spectaculaire show X-MEN was nog niet gestart op het moment dat wij in Movie Park Germany waren; we zijn er benieuwd…

Wat ons betreft is Movie Park Germany een absolute aanrader, ook voor gezinnen met jonge kinderen! Een dagje uit is helemaal te gek, maar je kan ook zeker 2 of 3 dagen je geweldig vermaken in dit pretpark.

Movie Park Germany is geopend tot en met 31 oktober 2010. Kijk voor meer informatie op www.moviepark.nl.

TIP: het stikt in Movie Park Germany van de eetkraampjes en restaurants. Ze verkopen tegen een klein bedrag ook All inclusive armbanden waarmee je bij een gedeelte van de eetgelegenheden de hele dag eten en drinken kan halen. Je kan bij Movie Park trouwens ook je eigen eten en drinken meenemen.

Lees ook:
Dresscode bij safaripark Beekse Bergen
Artis; veel meer dan alleen een dierentuin

About Mira Ahles

mira@dataunlimited.nl'
Getrouwd met Rikkert en moeder van 3 dochters: Janne (7 jaar), Robin (5 jaar) en Dide (3 jaar). Sinds deze zomer zijn we verhuisd van het stadscentrum naar het platteland. Een heel nieuw avontuur...

Check Also

Jul & Julia Zomerweken bij De Julianatoren [verslag]

Zoals jullie ongetwijfeld weten, ben ik een grote fan van kinderpretpark De Julianatoren. Bijna ieder …