Ik ben een prinses (ik weet het zeker)

Sofie staat voor de spiegel. Ze is mooi, net een prinses. Maar wat voor een prinses is ze dan? Ze stapt langs twee hofdames het land van de prinsessen binnen. Is ze een Bloemeprinses of lijkt ze meer op de Ponyprinses?

Recensie
We mogen weer even heerlijk weg zwijmelen… Alhoewel er al ontzettend veel boeken over prinsessen bestaan, verveelt dit thema eigenlijk nooit bij de jonge dames. Dit boek wordt dan ook weer dankbaar met beide handen aangepakt door mijn dochter. Ondanks het veelbesproken thema, is dit boek zeker een uniek exemplaar. De prenten zijn namelijk stuk voor stuk kunstwerkjes. Op canvas geverfde tekeningen vormen een basis voor 3-dimensionale schilderijen. Zo is het
gezicht van Sofie geschilderd, maar draagt ze een echt jurkje dat op het schilderij is bevestigd. Het ziet er allemaal zo schitterend uit dat je steeds de neiging hebt om de zacht uitziende stofjes even te gaan voelen.

Het verhaal neemt je daarnaast mee naar een land vol prinsessen een helpt je met de ontdekkingstocht wat voor prinses jij dan bent. Ben je nog steeds niet prinsessenmoe als het boek uit is? Geen nood! Haal de CD met het verhaal uit het boek en luister naar het verhaal, gecombineerd met lieve prinsessenliedjes van Ageeth de Haan. Lekker eigentijdse muziek, eenvoudige teksten en een pakkend refrein. Wedden dat jullie binnen de kortste keren staan mee te zingen met alle prinsessenliedjes?

Ik ben een prinses (ik weet het zeker) – Marlies Visser & Ageeth de Haan
Prentenboek met CD, hardcover, 38 pagina’s, Rubinstein
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

Lees meer:
Prinses Dommelijntje
Prinses Arabella vindt een ei
Eerste schooldag prinses Ariane

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Zomerse fotosessie van het Koninklijk gezin bij hun nieuwe thuis

De officiële fotosessie van zomer 2019 was voor het eerst in de tuin van het …