China Light Rotterdam

Nog t/m 14 februari 2013 is het China Light Rotterdam te zien. Dit is het grootste Chinese lichtspektakel dat ooit in Europa heeft plaatsgevonden. Tientallen Chinese kunstenaars toverden het park aan de voet van de Euromast om tot een sprookjesachtig paradijs met lichtgevende en bewegende beelden. Bezoekers maken kennis met het magische China door middel van prachtige lasershows, Chinese voorstellingen en Chinese culinaire hapjes.

China Light Rotterdam haalt de Chinese traditie van lichtfestivals naar Rotterdam. Over de herkomst van de lichtfestivals gaan veel verschillende verhalen rond. Al eeuwenlang worden op de vijftiende dag van de eerste Chinese maand lantaarns en lampionnen ontstoken om te bidden voor een goede oogst en Taiyi, de god van de hemel, gunstig te stemmen. Een andere sage vertelt over een god die de aarde in brand wilde steken om de mensheid te straffen. Een oude wijze man kwam met de oplossing om fakkels, lantaarns en vuurwerk te ontsteken. Toen de god dacht dat de aarde al in brand stond, liet hij de mensen met rust. Hoe het verhaal ook is, één ding is zeker; al die lampionnen en lichtjes in het donker is een prachtig gezicht. Zeker tijdens zo’n festival als China Light Rotterdam!

Speciaal voor kinderen is er iedere zondag van 16:30 tot 18:00 uur gratis workshops te volgen. Kinderen vanaf 4 jaar kunnen meedoen aan een workshop Chinese maskers, lampionnen of vliegers maken. Het spreekt voor zich, dat ze deze zelfgemaakte dingen mee naar huis mogen nemen. Klik hier voor meer informatie over China Light Rotterdam.

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.
Share
Share