Eco Science Toys

Gebruik dagelijks afval om je eigen speelgoed mee te maken en help op deze manier het milieu door recyclen van afval. Maak bijvoorbeeld een racewagen met oude cd’s en een toiletrol. Of maak een tornado in twee lege plastic flessen, bouw een door zwaartekracht aangedreven robot met lege frisdrankblikjes of maak een eigen walkie talkie.

Recensie
Mijn kinderen vinden het geweldig om zelf dingen te maken, waar ze echt wat aan hebben. En dat kan volop met deze Eco Science Toys van 4M Kidz Labs. Met een paar eenvoudige bijgeleverde materialen en je eigen recycle producten maak je de mooiste dingen. In de handleiding staan zeven speeltjes beschreven die je ervan kunt maken, maar creatieve kinderen kunnen zich volop uitleven door het bedenken van andere speeltjes. Verzamel lege hagelslagpakken, doosjes, wc-rolletjes, oude cd’s en nog veel meer om zelf je eigen speelgoed te maken.

Het leuke aan dit knutselpakket is dat kinderen er ook proefjes mee kunnen doen, zoals “zelf een tornado maken” d.m.v. twee lege flesjes water. Op deze manier leren kinderen ook nog eens spelenderwijs hoe sommige dingen werken. Op de verpakking staat dat dit product geschikt is voor kinderen vanaf 8 jaar. Hier ben ik het niet helemaal mee eens. Kinderen vanaf 6 jaar kunnen ook al heel veel dingen zelf doen. En er is vast wel hulp te vinden bij de onderdelen die wat moeilijker zijn. Mijn zoon van 6 jaar maakt de meeste dingen al helemaal zelf.

Eco Science Toys zal hier in huis nog vaak gepakt worden om mee te spelen. Het is namelijk nooit hetzelfde en zal zeker niet gauw gaan vervelen.

Dit product is o.a. te koop bij Chocolate-Moose.eu>>

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Het grote recycle knutselboek [recensie]

Recycle erop los en knutsel de gekste dingen! Lege melkflessen, wc-rolletjes, blikjes, rietjes, doppen en …