De zwangerschapstest

Zwangere vrouwen zitten vol “vreemde” vragen, die ze vaak liever niet stellen aan hun verloskundige.
– Mag ik sit-ups doen?
– Kan ik veilig benzine tanken?
– Voelen ongeboren baby’s pijn?

De zwangerschapstest bundelt deze en andere kwesties in een bijzonder Multiple-choice vraag- en antwoordboekje. Wat de vraag ook is, het antwoord is altijd serieus; van de ontwikkeling van de foetus tot en met de bevalling.

Recensie
Zwanger van nummer 3 en nog nooit een zwangerschapsboek gelezen. Het wordt dus hoog tijd! Nieuwsgierig begin ik met de eerste vragen, om het boekje vervolgens niet meer weg te leggen. De eerste vraag is er meteen een waar ik, zwanger van de eerste, zeker mee zat: “ Wat gebeurd er als ik alcohol drink omdat ik nog niet weet dat ik zwanger ben?’. Gelukkig kon mijn verloskundige mij destijds al geruststellen. Maar het boekje geeft ook antwoord op de iets gênantere vragen zoals “Is een ernstige verstopping schadelijk voor mijn baby?” en “Wat gebeurd er als mijn partner een zaadlozing krijgt als we vrijen?”. De antwoorden op alle vragen zijn heel duidelijk, maar ook behoorlijk Amerikaans. Ze kiezen altijd de voorzichtige en veilige kant. Dat het boekje is geschreven door twee neurotische Amerikaanse vrouwen, zie je ook terug in sommige vragen: “Wat betekenen blauwe plekken om mijn buik?’, het antwoord? “ Je bent ergens tegenaan gelopen”.

Desalniettemin is het een leuk boekje met fijne informatie, die zelfs deze nuchtere “voor de derde keer zwanger mama” soms een aha en o-zit-dat-zo! moment bezorgde. Een aanrader dus voor iedere zwangere vrouw!

De zwangerschapstest – Melissa Heckscher en Emily Sikking
Lifestyle, Paperback, 272 pagina’s, Spectrum
Bestel dit boek hier>>

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Mag je taart op een hond gooien?

Vragen stellen zonder antwoord te geven. Dat is het idee achter het kinderboek dat de …

Share
Share