Mario Kart 7 voor Nintendo 3DS

Screenshot 2014-10-12 at 15.22.26Mario Kart 7 is het bekende race-spelletje van Mario en zijn vriendjes, maar dan in 3D. Kijk maar even naar onderstaande video om een indruk te krijgen:

Recensie

Screenshot 2014-10-12 at 15.43.29Met name mijn zoons waren direct enthousiast toen deze game binnenkwam. Ze hadden al eens een Mario Kart race-spelletje op de Wii gespeeld, maar dit is een hele andere manier van spelen. Met de Nintendo 3DS heb je het spel letterlijk “in de hand”, het is veel makkelijker even te spelen en kan ook in de auto mee.

De twee schermen bieden extra spelplezier: het bovenste scherm is in 3D en daar kun je jezelf zien racen (als Mii personage of als een van de te kiezen personages uit het spel. Screenshot 2014-10-12 at 15.44.14

Op het onderste scherm zie je in 2D het overzicht. Je ziet op welke positie je rijdt en hoe het circuit er uit ziet. Prima te doen (ook voor mij) om beide schermen in de gaten te houden, hoewel je het meest gericht bent op het bovenste scherm.

Mijn zoons racen allebei het liefst als Mario. De auto’s kun je zelf kiezen en aanpassen. Door het spel te spelen kun je extra dingen voor je auto krijgen, zoals andere banden.

Met je gekozen auto en personage ga je ‘racen’. Er zijn 3 verschillende niveau’s (50 CC, 100 CC en 150 CC) en heel veel verschillende speelwerelden. Mijn kinderen zijn al snel erg bedreven in het spel, terwijl ik met het 50 CC niveau de hele tijd in afgronden beland…

Screenshot 2014-10-12 at 15.42.11

Zelf houd ik niet van “schietspelletjes” en hoewel hier gebotst wordt en in afgronden gereden wordt (althans, door mij), is het niet agressief. Je kunt ook niet “dood” gaan en de personages zijn vriendelijk om te zien. Screenshot 2014-10-12 at 15.42.34Ook de omgevingen zijn mooi, kleurrijk en erg afwisselen wat het spel ook mooi maakt om mee te kijken met je kind. Mijn zoons laten graag zien waarmee ze spelen en dan is het ook prettig wanneer er een grafisch mooi spel is, zodat er voldoende te zien valt!

Screenshot 2014-10-12 at 15.42.57Er is ook een spelmodus (je ziet dan een stuurtje in het bovenste scherm, zie foto rechts) waarin je door de Nintendo 3DS te kantelen, het autootje kunt besturen. Ook dat is leuk voor de jongens en ze zitten al snel heel handig op deze manier te karten. Ik zelf vind dit nog lastiger, maar dat komt waarschijnlijk omdat ik zelf mee zit te bewegen….

We hebben deze game nu al een hele tijd in huis en ik merk dat hij heel vaak gepakt wordt. Het is ook mooi om te zien dat de vaardigheid van de kinderen om te karten er mee toeneemt: ze behalen steeds vaker de eerste plaats en verdienen allerlei “bekers”. Knap hoor, ik zou willen dat mijn oog-hand coördinatie ook nog zo snel en goed verder ontwikkeld kon worden, maar voor mij zijn de bochten te scherp en de autootjes te snel….

Mario Kart 7
Game voor Nintendo 3DS
Bestel deze game hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

De Smurfen 2 – De Gevangene van de Groene Steen [recensie]

Verhalen van de Smurfen zijn dingen die al een hele lange tijd terug gaan voor …

Share
Share