Als twee druppels water [recensie]

Soms is je eigen huis de gevaarlijkste plek op aarde…

Ze is aan het eind van haar Latijn, moe, vies en verlaten. Als ze ook nog wordt opgepakt, besluit ze in een impuls zich voor te doen als Rebecca Winter, een meisje dat elf jaar geleden is verdwenen. Ze lijkt als twee druppels water op haar, dus het zou moeten lukken.

Dat is ook zo: Rebecca’s ouders verwelkomen haar met open armen. Niemand legt haar een strobreed in de weg. En de warme douche is het heerlijkste wat ze ooit heeft gevoeld. Maar dan komt ze erachter dat degene die verantwoordelijk was voor Rebecca’s verdwijning nog steeds in de buurt is…

Recensie
Op de cover van mijn exemplaar van Als twee druppels water zit een sticker. Voordat ik die er af pulk (ik houd niet van stickers op boeken) zie ik dat de prijs voor dit boek t/m 23 augustus 2017 15 euro bedraagt. En er staat ‘vakantie-thriller’. Dat geeft al een idee van wat ik kan verwachten.

Een vakantiethriller is voor mij een boek wat lekker weg-leest, wat vrij voorspelbaar is en zonder al te veel diepgang. Gewoon een boek voor lekker warm weer, waar je geen concentratie voor nodig hebt. Toevallig is het eindelijk eens een dagje lekker weer, dus ik ga lekker in de tuin zitten met een kan thee.

Nou…. Dit boek leest inderdaad lekker weg, ik had het in een dag uit. Maar voorspelbaar is het niet! En het is echt spannend. Ik heb al lang geen boek meer gelezen wat me zo op het puntje van mijn stoel kreeg!

Het boek begint vrij vlot: een meisje, Bec, wordt al 11 jaar vermist. Een ander meisje ziet dat ze veel op haar lijkt en besluit zich tijdelijk voor te doen als Rebecca. Handig is dat de terugblikken naar de periode vlak voor de verdwijning van het meisje over Bec gaan en de recente verhalen over Rebecca, hoewel uit de verhaallijn uiteraard ook blijkt over welke periode het gaat.

En dan wordt het spannend. Want hoewel Rebecca zich enorm fijn voelt in haar nieuwe gezin en ook de contacten met de vrienden van Bec goed verlopen, zijn er wat eigenaardigheden. Door wie wordt ze gevolgd? Van wie zijn die anonieme SMS-jes? Waarom is de vader van haar vriendin niet verrast wanneer ze terug komt? Wat wil de inspecteur nu eigenlijk van haar? En hoe zit het met haar beste vriendin en met haar ex-collega’s…..

Langzaam maar zeker worden de dagen voor de verdwijning van Bec duidelijker en wordt ook de dreiging om Rebecca heen groter. Rebecca wil niet weg voor ze weet wie Rebecca heeft laten verdwijnen, maar gaat ze dat zelf overleven?

Ik vond Als twee druppels water echt, oprecht, heel spannend. En het was een heerlijk boek om te lezen. Vlot geschreven, echt een aanrader, niet alleen voor op vakantie!

Als twee druppels water – Anna Snoekstra
Paperback, 320 pagina’s, uitgeverij HarperCollins
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Juf Braaksel en de mysterieuze verdwijning [recensie]

Mijn jongste zoon was 11 jaar toen hij het eerste boek over juf Braaksel las. …

Share
Share