4 adviezen over borstvoeding

Ben jij zwanger en heb je besloten om borstvoeding te geven? Speciaal voor jou en alle andere moeders in spé een paar handige borstvoeding adviezen:

Advies 1: Voeden op verzoek
Probeer zoveel mogelijk te voeden op het moment dat je kind zelf aangeeft dat hij of zij honger heeft. Dit houd in dat je jouw kind borstvoeding geeft als hij of zij er om vraagt. Handige om te weten in het begin: je baby heeft ongeveer elke 3 uur een voeding nodig. En geloof me; je hebt het snel genoeg door wanneer je kindje honger heeft.

Advies 2: Let op wat je eet
Omdat jouw lichaam de voeding voor je kind maakt, is het belangrijk dat jij ook op je eigen voeding let. Alles wat jij eet, drinkt en rookt wordt namelijk in de moedermelk opgenomen. In de eerste periode moet je baby ook nog wennen aan allerlei voedingsstoffen. Zo kan je kind bijvoorbeeld krampjes krijgen als je in je kraamtijd uien eet of juist diarree krijgen als je pruimen eet.

Advies 3: Voedingshouding
Er zijn verschillende soorten voedingshoudingen, geef borstvoeding in de positie die het prettigst is voor jou en je kind. Laat je niet gek maken door alle (goed bedoelde) adviezen van andere. Wat voor een ander prettig is, hoeft niet te betekenen dat dit voor jouw ook de beste manier is. Let er wel op dat je kindje goed “aangekoppeld” is. Dus dat je zoon of dochter je gehele tepel in zijn of haar mond heeft en niet alleen het puntje van de tepel. Dan krijg je namelijk tepelkloven.

Advies 4: Rust
Borstvoeding geven kost erg veel energie vooral in de eerste maanden. Vergeet daarom niet om zelf voldoende rust te nemen. Niet alleen tijdens het voeden, maar ook de rest van de dag. Je melkproductie kan namelijk sterk afnemen als je te druk bent geweest of je stress hebt.

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Is een hittegolf schadelijk voor mijn ongeboren baby?

Wanneer je zwanger bent en er is een hittegolf, of gewoon een dag met hoge …