Groot beestje, klein beestje

Beestjes in alle vormen, maten en kleuren kruipen, wriemelen en sluipen door elkaar in dit boek, met een bijzondere pop-up verrassing!

Recensie
Een leerzaam boek voor kleine kinderen. Tegenstellingen zoals zwart/wit, groot/klein, hard/zacht, strepen/stippen worden met prachtige afbeeldingen uitgebeeld in dit boek. De illustraties zijn paginavol en hebben heldere kleuren, wat kinderen erg aanspreekt. De teksten bestaan uit één tot drie woorden, wat het simpel houdt voor de kinderen.

De pagina’s zijn gemaakt van stevig karton, iets wat atijd handig is bij kinderboeken. Nadeel vindt ik alleen dat de pagina’s dubbelgevouwen zijn (zonder lijm ertussen), om meer stevigheid te krijgen. Dit is op zich een goed idee, maar het is zo gemaakt, dat je elke bladzijde kunt ‘openvouwen’. Mijn kinderen hadden dit al snel ontdekt en gaan nu dus steeds met hun armen tussen de bladzijden. Dit zorgt ervoor dat de bladzijden aan de rand al begint te scheuren, wat erg jammer is.

Het allermooiste van het hele boek is de laatste bladzijde; een prachtige pop-up in de vorm van een bloem, waar alle dieren op staan. Mijn kinderen van 2 jaar en 4 jaar vinden dit boek super leuk. Ze pakken groot beestje, klein beestje steeds weer. Niet alleen om het boek te bekijken, maar juist ook om de laatste bladzijde…de pop-up waar ze geen genoeg van kunnen krijgen.

ps: Er staat op de achterkant van groot beestje, klein beestje een waarschuwing dat dit boek niet geschikt is voor kinderen onder de 3 jaar vanwege kleine onderdelen. Dit zal te maken hebben met de pop-up. Maar met toezicht is dit boek ook schitterend voor kinderen onder de 3 jaar.

Groot beestje, klein beestje – Paul Stickland
Prentenboek, hardcover, 20 pagina’s, The house of books

Lees ook
Van wie zijn die poten?
Mijn grote dierenboek
Monstermuis

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Beestenboek [recensie]

Op elke bladzijde van dit vrolijke beestenboek duikt een nieuw dier op. Flavie de flamingo, …