De vreselijke tweeling [recensie]

Screenshot 2014-06-01 at 10.52.33

Max en Lot zijn niet zomaar een tweeling. Lot kan geweldig toneelspelen en Max weet alles van humor en goede grappen uithalen. Helaas is hun moeder daar niet zo blij mee. Ze is ontzettend bang voor viezigheid en enge ziektes, en vindt hun grappen gruwelijk, verschrikkelijk en afschuwelijk – het liefst zou ze haar kinderen verkopen op Marktplaats.

Volgens Max en Lot valt het allemaal wel mee. Hun grappen zijn geniaal maar ongevaarlijk… tot er op een dag iets ontzettend mis gaat.

Screenshot 2014-06-01 at 22.03.25Recensie

Ik ben Trotse Moeders van een tweeling. En dat is geen Vreselijke Tweeling, hoewel ze soms wel Vreselijk Grappig zijn. En dat is dit boek ook! Mijn zoon heeft het met enorm veel plezier gelezen. Hij zat regelmatig hardop te lachen en wilde het niet wegleggen wanneer we gingen eten. Voor mij duidelijke tekenen dat het een succes was 😉

Screenshot 2014-06-01 at 22.04.06Behalve dat het verhaal spannend is en er veel vaart in zit, zit er ook een grote dosis humor in. De tekeningen van Elly Hees maken het boek nog aantrekkelijker voor kinderen. Ze zijn grappig om naar te kijken, en maken het boek beter leesbaar doordat de teksten op een prettige manier onderbroken en aangevuld worden.

Screenshot 2014-06-01 at 22.04.42Zoon (10): “Er zit echt een heleboel humor in. Wat ik het leukst vond was het recept voor het haargroeimiddel, omdat er van die gekke en grappige dingen in moesten“.

Volgens de uitgever is het boek geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar, maar ik denk dat iets jongere kinderen dit boek ook erg leuk zullen vinden.

De vreselijke tweeling – Jozua Douglas / Elly Hees
Hardcover, 190 pagina’s, uitgeverij De Fontein
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

De partycrasher

De “shopaholic-boeken” zijn aan me voorbij gegaan, maar “Verras me” is echt een boek waar …

Share
Share