Zeb, van Gideon Samson, uitgebracht door Leopold

Zeb.

Zeb.Dit is het verhaal van onze klas. Het is het verhaal van Imara, Ravi, Jayden, Katinka, Noepy, Max, Ziva, Lev, Annabelle, Meral, Wies, Ozzie en de rest. En van Ariane natuurlijk. Hadden we al verteld dat Ariane een zebra is? Het is verder niet echt belangrijk, als je dat soms dacht, maar dan weet je het gewoon. Wij zijn de klas van juf Cato.

Recensie
Bekijk op bol.comZeb. is echt een boek wat ik niet direct zou oppakken wanneer ik een een boekenzaak een boek voor een kind van een jaar of 8 zou zoeken. Des te beter dat het ter recensie toegestuurd werd, want het is echt een goed boek: origineel, grappig (ook om voor te lezen) en zowel de verhalen als de tekeningen hebben meerdere “lagen”.

De verhalen zijn eigenlijk absurd, maar worden op zo’n rustige, vanzelfsprekende toon verteld dat het helemaal ‘normaal’ en minstens geloofwaardig overkomt. De illustraties horen er echt bij, en vertellen bijna een eigen verhaal. Die combinatie is schitterend.

Zeb. is een erg geschikt boek om voor te lezen. Het boek bestaat uit meerdere verhalen die allemaal los te lezen zijn. Zeb. is een boek waarvan zowel jouw kind als jij zelf zult genieten. En het is een boek om meerdere malen (voor) te lezen. Ik weet zeker dat je nieuwe dingen blijft ontdekken!

Zeb, van Gideon Samson, uitgebracht door Leopold

Wanneer je Zeb. voor de eerste keer gelezen hebt, is het leuk om <dit interview> met schrijver Gideon Samson en illustrator Joren Joshua te lezen. Behalve dat je meer te weten komt over dit duo en de samenwerking voor het boek, zitten er ook aanwijzingen in over de tekeningen en de verhalen waardoor je er bij de volgende keer lezen, weer hele andere dingen uit kunt halen!

Zeb, van Gideon Samson, uitgebracht door Leopold

Zeb. – Gideon Samson & Joren Joshua
Hardcover, 96 pagina’s, uitgeverij Leopold
Bestel dit boek hier >>>>

 

About Rebecca

Mijn bloggersnaam is Rebecca, ik ben een Trotse Moeder en wil graag af en toe iets over mijn leven delen, maar wil wel graag de kinderen 'onzichtbaar' laten zijn in mijn blogs zodat ik eerlijk kan zijn zonder dat zij er op aangesproken worden.

Check Also

Julius Zebra 3: Ellende met de Egyptenaren

Ik vind het genre Graphic Novel echt een prima genre. Het staat vrijwel altijd garant …