Pompidou en de bloemen APP

Pompidou kijkt op de kalender. Zijn baas is bijna jarig. Pompidou fietst naar de stad om bloemen voor zijn baas te kopen. Hij gaat ze zelf laten groeien. Maar zijn de bloemen wel op tijd gegroeid?

Recensie
Meestal ben ik niet zo’n fan van kinderboeken op de tablet, omdat ik zelf voorlezen enorm leuk vind en omdat APP’s vaak weinig toevoegen. Het boek Pompidou en de bloemen en Zuzie Zebra verliest haar strepen (twee verhalen in één kaft) van Esmée van Doorn hebben we al jaren in huis en het werd regelmatig gelezen. Maar mijn dochter van 6 jaar is van mening dat de APP “nog vééééél leuker” is. En dat ben ik met haar eens.


Mocht je het boek kennen: de tekeningen zijn iets veranderd. Eigenlijk zijn ze nog vrolijker en mooier geworden. Het verhaal is ook iets aangepast omdat er een hele serie verhalen komt uit Pompidou Studios waardoorheen een rode draad (bellen met de moeder van Pompidou) gaat lopen. Aan het eind van het verhaal kun je alvast kennismaken met de vriendjes van Pompidou die in volgende APP’s de hoofdrol zullen spelen, zoals Ed Eland, Arie IJsbeer en Poedel Poeha van neus tot staart. Alle APP’s hebben een eigen thema waarmee kinderen spelenderwijs emoties leren herkennen en leren hoe ze met bepaalde situaties om kunnen gaan. Het educatieve aspect ligt er echter niet duimendik bovenop waardoor het een luchtig en vriendelijk verhaal blijft.

Het verhaal wordt goed voorgelezen door Sipke Jan Bousema die rustig en duidelijk spreekt. Maar wat deze APP echt leuk maakt zijn de interactiemogelijkheden op iedere “pagina”, variërend tot de oren van Pompidou die bewegen wanneer je de tablet kantelt, tot vlinders die je kunt laten vliegen en laten landen op de neus van Pompidou, zo ontdekte mijn dochter. Maar bijvoorbeeld ook bloemen die je kunt afknippen!

Als toegift is er nog een prachtig vormgegeven pagina waarop veel woorden uit de APP staan afgebeeld. Wanneer je er op klikt, hoor je het woord. Met de woorden kun je zelf de zinnen uit het boek maken, of – zoals mijn tweeling tot grote hilariteit ontdekte – eigen zinnetjes maken zoals “het baasje is op de fiets en vindt een kluif”. Zonder het te merken leren ze woordjes lezen, ik stond er van versteld hoe snel dat ging. Kortom: een echte aanrader. Op de site van Pompidou Studios staat “Positief, lief en puur” en dat is deze APP zeker. Ik kijk al uit naar “Zuzie Zebra” als APP!

Deze app is via deze link te downloaden>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share