Villa Triste

Een literaire thriller die zich in twee tijdsperiodes in Italië afspeelt. Want twee zussen uit Florence nemen tijdens de Tweede Wereldoorlog een beslissing die nu grote consequenties heeft.

Ga er maar lekker voor zitten; Villa Triste is een boek dat je niet meer weg wil leggen. Het is een boeiend verhaal dat intrigeert en aangrijpt.

Het boek bestaat uit twee tijdsperiodes, namelijk die van de Tweede Wereldoorlog die je beleeft vanuit het perspectief van de  Italiaanse jonge vrouw Caterina. Zij en haar zus Isabella nemen tijdens de Tweede Wereldoorlog noodgedwongen de moeilijkste beslissingen van hun leven.

In de tegenwoordige tijd moet inspecteur Alessandro Pallioti een merkwaardige moordzaak op een oude man oplossen. De vermoorde man blijkt een held van de verzetsleden van de 2e Wereldoorlog te zijn. Hij is doodgeschoten en er is zout in zijn mond gepropt. Hoe meer Pallioti zich in de zaak verdiept, des te meer komt de geest van de oorlog tot leven. Als hij het dagboek van Caterina tussen het bewijsmateriaal vindt, wordt een ontstellende geschiedenis van het verzet en het leven van twee zussen opgerakeld.

Dit boek is een boeiend en ingenieuze triller. De twee tijdsperiodes is prachtig met elkaar verbonden middels het dagboek dat Alessandro Pallioti gaandeweg leest. Het dagboek gaat verder waar het eerste deel van het boek ophield, namelijk het leven van Caterina.

De essenties van dit boek zijn de vreselijke jaren tijdens de Tweede Wereldoorlog en de moeilijke beslissingen die mensen in die periode moesten maken, de zoektocht naar de moordenaar en familie liefde. Een boek dat perfect is! Dit boek heb ik met heel veel plezier gelezen en ik vind het nog steeds jammer dat hij ondertussen uit is. Ik kan niet wachten tot een volgend boek van Grindle.

Villa Triste – Lucretia Grindle
Literaire triller, paperback, 471 pagina’s, A.W. Bruna
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

Share

About Mira Ahles

mira@dataunlimited.nl'
Getrouwd met Rikkert en moeder van 3 dochters: Janne (7 jaar), Robin (5 jaar) en Dide (3 jaar). Sinds deze zomer zijn we verhuisd van het stadscentrum naar het platteland. Een heel nieuw avontuur...

Check Also

De weg naar huis – Sebastian Fitzek

Een verontrustend telefoongesprek, een sterfdatum in bloed, en nog twee uur tot die dag aanbreekt… …

Share
Share