Heksje Mimi mist haar vriendje

Heksje Mimi is boos op Bobo de poes. Ze jaagt hem weg en blijft alleen achter. Tot een groot en brutaal varken zomaar binnenkomt. Hij palmt haar huisje in en wil niet meer weg. Was Bobo maar hier, denkt Mimi. Die zou wel weten wat te doen.

Een herkenbaar verhaal over hoe moeilijk het is om voor jezelf op te komen tegen iemand die sterker en groter is dan jij. Voor peuters vanaf 30 maanden, met de sociale vaardigheden als thema.

Recensie
Heksje Mimi is boos op de poes en stuurt hem weg. Maar dan komt er zomaar een varken in haar huis, die daar wil wonen. Mimi durft er niks tegen te doen, en komt er achter dat ze nu wel heel erg haar vriendje Bobo mist. Bobo zou de varken vast wel weggestuurd hebben.

Net als Mimi het niet meer ziet zitten, komt Bobo weer thuis. Bobo wil graag weer het vriendje zijn van Mimi. Als Bobo het hele verhaal hoort, weet hij wel iets om de varken weg te jagen. Zo komt het allemaal toch nog goed!

Heksje Mimi mist haar vriendje is een leuk en spannend verhaal voor kleine kinderen. Tevens ook een verhaal met een duidelijke en herkenbare boodschap erin.

Bij ons thuis zitten ze net in de fase van heksen en monsters. Dus extra leuk dat de hoofdrolspeelster een heks is.

Het verhaal spreekt kinderen erg aan door de herkenbaarheid. Daarbij sluit het perfect aan bij hun fantasie, omdat het gaat over een heks. De tekeningen zijn vol kleur en fantasierijk. Kortom een heel leuk boekje om in huis te hebben!

Heksje Mimi mist haar vriendje – Kathleen Amant
Prentenboek, hardcover, 32 pagina’s, Clavis

Lees ook:
Heksje Lilly en de reis naar Mandolan
Heksje Mimi tovert iedereen in slaap
Foeksia de miniheks

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Abel en Ad [bespreking]

Mogen een eekhoorn en een rat wel vrienden zijn? Goede vraag… mogen een eekhoorn en …