De Moedhoed

Mees is vaak een beetje bang. Bang voor de blaffende hond in zijn straat, bang voor de gekleurde strepen die in het donker door zijn raam naar binnen schijnen (vast een vliegende schotel met marsmannetjes) en bang voor de geluiden onder zijn bed (vast een krokodil). Gelukkig weet opa precies wat Mees nodig heeft: een moedhoed!

Recensie
Dat is toch niet leuk. Om vaak zo bang te zijn. Mees is vaak bang voor een hond, schaduwen op de muur, vogels en die dan ook nog op je hoofd poepen. Of hij denkt dat er een krokodil onder zijn bed zit. Wat is het dan toch super dat opa een oplossing heeft. Opa vouwt van een krant een MOEDHOED. De hoed die je de moed geeft om alles aan te kunnen! Met die hoed durft Mees met opa samen de duiven te voeren. Hij durft naar buiten te gaan om te kijken waar dat licht toch weg komt wat op zijn muur in de slaapkamer schijnt. En die lichten zijn zelfs heel mooi. En die krokodil onder zijn bed? Ja, die zit er inderdaad, maar die krokodil hoeft niet bang te zijn, want morgen vouwt Mees voor hem ook een MOEDHOED!

De Moedhoed is een heel vrolijk en mooi getekend boek. En kinderen die bang zijn voor zulke dingen, zullen door dit boek wel aan het denken gezet worden. Op de laatste bladzijde van het boek staat een schema om zelf een MOEDHOED kan vouwen. Het boek heeft 13 bladzijden met op alle bladzijden maar een paar regels tekst, maar de illustraties maken het helemaal goed. Er is genoeg te zien. Ik vind het boek geschikt vanaf 4 jaar. Het boek is in de winkel te koop voor €14,95 wat best een redelijke prijs is voor het boek. Het is een erg leuk boek voor jonge kinderen.

De Moedhoed – Lida Dijkstra & Mark Janssen
Prentenboek, hardcover, 13 pagina’s, uitgeverij Moon

Bestel dit boek hier>>

Share

About Grietje Ekkelenkamp

e.e.ekkelenkamp@hetnet.nl'
Ik ben Grietje Ekkelenkamp en woon in Gramsbergen. Ik ben 30 jaar oud en heb 3 kinderen. Een dochter van 7, Rianne. Een zoon van 6, Evan. En een dochter van 4 jaar oud, Alice. Toen Alice 2 jaar was is bij haar Leukemie geconstateerd. Ze moet 2 jaar chemo-en en die 2 jaar is 23 januari voorbij. En dan hopen we dat de leukemie niet meer terug komt. Voor dat Rianne werd geboren was ik kraamverzorgster, dit heb ik met heel veel plezier gedaan. Maar voor mijn gevoel was dit niet te combineren met kleine kinderen. Ik hoop dit later wel weer op te pakken. Ik werk nu als verzorgende in de thuiszorg.
Share
Share