05 weken zwanger


5 (vijf) weken zwanger: lees hier alles wat je wilt weten:

Nog niets aan je te zien, maar zelf weet je dat er van alles gebeurt in je lichaam.  Je buik verandert en jij verandert.

De eerste bouwstenen van je baby zijn gelegd. De kleine embryo ontwikkelt zich in een razend tempo.  De ruggengraat begint zich nu te vormen en ook de hersenen en het zenuwstelsel zijn al in ontwikkeling. Je kleine embryo is nu zo groot als een kleine rijstkorrel en van heel dichtbij zie je zoiets als een hoofdje met een staartje. Vorige week leek je baby nog meer op een kikkervisje. Nu zie je al bobbeltjes ontstaan op de plekken waar de armen en benen komen. Je baby is nu 2mm groot.

Zwangerschapskwaaltjes
Behalve misselijkheid en jeukende of brandende borsten (zie week 4 zwanger) kan je reuk erg versterken en veranderen. Luchtjes uit de keuken staan je nu misschien tegen en ze kunnen je zelfs misselijk maken.  Je lievelingsgeur van je parfum b.v. vind je nu vies ruiken. Probeer uit welke luchtjes je nu wel lekker vind!

Praktisch
Leg naast je bed een pakje crackers, een krentenbol of banaan klaar. Iets eten voordat je opstaat, helpt vaak tegen misselijkheid.

Trotse Moeders Banner - 5 Weken zwanger

Lees ook
4 weken zwanger
6 weken zwanger
Ik ben … weken zwanger; alle weken op een rij

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Waar wil jij sterker in worden?

Wanneer je zwanger bent, of Trotse Moeder van een of meerdere kinderen, ziet je leven …

Share
Share