Jul & Julia Zomerweken bij De Julianatoren [verslag]

Zoals jullie ongetwijfeld weten, ben ik een grote fan van kinderpretpark De Julianatoren. Bijna ieder jaar ga ik er met mijn kinderen naar toe, soms zelfs wel meerdere keren per jaar, omdat niet alleen de kinderen er blij van worden, maar ik ook!

Vrolijk
Er is zoveel vrolijkheid, het spat er van af! Niet alleen door de vrolijke kleuren en de feestelijke muziek, maar ook door de vriendelijke medewerkers, die net dat beetje extra aandacht geven aan de kinderen waardoor het voor hen helemaal een bijzondere belevenis is om bijvoorbeeld voor het eerst in een attractie te gaan.

Hoge Hoed
Voor mijn eigen kinderen was ‘De Hoge Hoed‘ een nieuwe attractie, die ze vanaf de weg al zagen liggen en waar ze meteen naar toe renden toen we het park binnen gingen. Een 10 meter hoge toren waar je omhoog gaat en met het gevoel van vallen steeds een stukje naar beneden zakt, en weer naar boven. Erg leuk!

Jul & Julia Zomerweken
Ondertussen kwam er een zonnetje door, zodat het echt Zomerfeesten werden. Voor mij feest omdat de kinderen genoten en omdat ik zelf op meerdere plaatsen in het park een plekje kon vinden waar ik zowel de kinderen kon zien als een boek kon lezen. Want dat is wel anders geworden nu, de kinderen gaan zelf er op uit.

Loslaten
Dat kunnen kinderen al vrij snel, omdat je erg duidelijk kunt afspreken waar je zit (“bij de paddenstoel”, bij de botsauto’s, bij het theater) zodat je kinderen snel naar je toe kunnen komen. En ook omdat het park overzichtelijk en goed te belopen is wanneer je zelf je kinderen wilt zoeken. Tel daarbij de veilige attracties en de vriendelijke medewerkers op en je kunt hier prima oefenen met ‘loslaten’.

Gratis shows
Zoals altijd waren er weer verschillende (gratis!) shows. Voor mij was de Dino & Dina show nieuw. Erg leuk: twee dinosaurussen die een toren moeten maken van blokken met verschillende vormen waarbij de kinderen betrokken werden (is dit een driehoek?). Kort en krachtig, met een leuk liedje waarop gedanst kan worden. Echt perfect voor de peuters – kleuters die daarna nog alle tijd kregen om met de twee dino’s op de foto te gaan.

Eten en drinken
Ook wat eten betreft is er voor iedereen wel wat. Van verse poffertjes tot broodjes hamburger en van friet met snacks tot verse wafels. Ook ijs en suikerspinnen hebben we voor jullie uitgeprobeerd (aardig hè?) en die zijn ook goedgekeurd. Zelf heb ik voor het eerst in jaren genoten van een bananenmilkshake, mmmm.

Jong en ‘ouder’
Ik heb me al eerder afgevraagd: wanneer ben je te oud voor De Julianatoren. Ik heb het uitgeprobeerd toen mijn tweeling 11 was en dit jaar toen ze 12 waren. En ik kan eerlijk zeggen dat ik nu al weet dat ze volgend jaar weer graag mee gaan!

Ook voor kleintjes
Toch blijf ik De Julianatoren een kinderpretpark vinden voor alle kinderen, ook voor hele kleintjes. Een prima park om je kinderen kennis te laten maken met een pretpark. Niet te harde muziek, een heleboel attracties die ook voor hele kleintjes leuk zijn en echt enorm leuke, interactieve shows, meerdere malen per dag.

Gratis parkeren
Tot slot nog twee voordelen: er is geen overlast van de eikenprocessierups EN parkeren is gratis! Waar sommige parken de tarieven blijven verhogen, soms wel tot 12,50… heeft De Julianatoren het parkeren gratis gemaakt. Maar er staan wel keurige jongeren die je naar je plek wijzen en er is voldoende parkeerruimte! Top! Voor de entreeprijs krijg je dus echt alles gratis, shows, parkeren, attracties… Voldoende voor een fantastische dag uit met je kinderen!

Jul & Julia Zomerweken van maandag 8 juli 2019 tot en met 1 september 2019
Vanaf maandag 8 juli tot en met 1 september vinden in Kinderpretpark Julianatoren de Jul & Julia Zomerweken plaats. Tijdens de Jul & Julia Zomerweken neemt het muizen tweetal de bezoekers mee op wereldreis in de grote parkshow ‘Jul & Julia en de reis om de wereld’. Tevens gaan bezoekers van het Apeldoornse pretpark genieten van Jul’s Wild West Show, de Limbodansshow van Meneer Kaasgaaf en Mevrouw Suikerspins Mexicaanse Dansshow. Uiteraard kan er ook volop worden genoten van de vele attracties voor kinderen tot en met 10 jaar, waaronder de Hoge Hoed; de nieuwe vrijevaltoren van pretpark directeur Meneer Kaasgaaf welke eerder dit seizoen werd geopend.

Zomeravonden tot 20:00 uur
Tijdens de Zomeravonden op zaterdag 27 juli, 3, 10, 17 en 24 augustus is het extra lang genieten van de zomerse sferen in het pretpark. Kinderpretpark Julianatoren is dan tot maar liefst 20:00 uur geopend. Met elke avond een ander thema. Zo zijn er de thema’s: piraten, sprookjes, wilde westen, safari en komt op de laatste avond Woezel & Pip op bezoek.

Kinderpretpark Julianatoren is de hele zomervakantie geopend van 10:00 tot 17:00 uur. Van 5 tot en met 23 augustus is het pretpark al geopend vanaf 9:30 uur. Alle shows zijn bij de toegangsprijs van het pretpark inbegrepen. Meer info op: www.julianatoren.nl

Wanneer ben je te oud voor De Julianatoren?

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

K3 – Vleugels [première-verslag van de nieuwe show van K3]

Het verslag van de première van de nieuwste show van K3: Vleugels komt van mijn …

Share
Share