Scarygirl, vanaf oktober in de bioscoop!

scarygirl
Rich results on google's SERP when searching for Scarygirl or Scarygirl review
Nu in de bioscoop!

Woensdag 4 oktober ging ik met mijn jongste dochter Feline (11) naar de voorpremiere van Scarygirl.
Ik dacht ruim op tijd te vertrekken, maar mijn chaotische ik had er niet aan gedacht dat mijn dieselcampertje Amsterdam niet in mag vanwege de milieuzone. Paniek! Gelukkig mochten we met de auto van opa Cees (met dank daarvoor!). Daardoor waren we toch nog prima op tijd voor Scarygirl!

De voorpremière was in het Ketelhuis; een heel gezellig filmhuis, waar je ook leuk zit voor een drankje.

Een drankje en popcorn in de lounge van Het Ketelhuis

De film ‘Scarygirl’

Arkie, ‘Scarygirl’ is een apart meisje; half piraat en half octopus. Al in het begin van de film blijkt ze intelligent en vindingrijk te zijn. Zo bouwt ze zelf aan een ingewikkelde machine. Techniek komt in de film steeds terug; elke scene bevat wel een gave machine, voertuig of op z’n minst tandwielen. Beetje steampunkachtig. Ik hou er van.

De vader van Arkie, Blister, is een octopus met regeneratieve krachten; hij brengt afgestorven plantjes weer tot leven. Het prachtige schiereiland waar Arkie en Blister wonen wordt bedreigd. Professor Maybee uit ‘De stad van het Licht’ zuigt namelijk – ook weer met een machine – de energie van de zon op, om te gebruiken voor zijn uitvinding.

Als Blister door premiejagers ontvoerd wordt naar de Stad van het Licht, blijkt Arkie dapperder en handiger dan ze zelf dacht. Samen met een pratend konijn (Bunniguru) en een wandelend ei, verlaat ze voor het eerst het schiereiland om haar vader te redden. Tijdens dit avontuur leert ze meer over waarom ze is zoals ze is.

Echt een leuke film om met je kind naar toe te gaan in de herfstvakantie!

Scarygirl is visueel mooi gemaakt. Zo zijn de vuurvliegjes en kwallen sprookjesachtig en heeft de surrealistische wereld iets magisch. De roestplekken op het ijzer van de vele machines maken ze oud en sfeervol.

Het verhaal is spannend en heeft genoeg vaart. Het ‘Scary’ gedeelte zagen mijn dochter en ik niet terug. Dat vonden we allebei jammer, we hadden gehoopt dat het wat meer een halloweenverhaal zou zijn, maar door het konijn en het ei, had het net zo goed een Paasfilm kunnen zijn. Ook al doet Bunniguru wel zijn best op af en toe een flauwe grap, er had van mij meer humor in gemogen, zoals bijvoorbeeld bij de ‘Ice Age’-films. Echter hebben wij ons gedurende de hele film uitstekend vermaakt. Echt een leuke film om met je kind naar toe te gaan in de herfstvakantie! Scarygirl draait vanaf oktober 2023 in verschillende bioscopen.

foto van het ketelhuis in amsterdam
Het Ketelhuis is een klein sfeervol Filmhuis

Info over Scarygirl

Uit: oktober 2023

Leeftijd: 6 jaar en ouder (voor kinderen onder de 6 zitten er inderdaad wel wat enge stukjes tussen)

Genre: animatie, avontuur, fantasy, surrealistische wereld

Regie: Ricardo Cusso

Speelduur: 84 minuten

Cast en Crew, Foto’s en TRAILER, klik HIER.

Een paar andere (film)avonturen van trotsemoeders:

Minions

Lightyear

Totem (Cinekidfestival 2022)

Share

About Judith Verbeet

Hier schrijft Judith Verbeet! Een ‘Trotse Moeder’ die heel vaak lol heeft met haar dochters van 10 en 11, de één een pre-puber, de ander een puber. Allebei net zo eigenwijs als hun moeder!

Check Also

Een vloerkleed wanneer je huisdieren en kinderen hebt?

Wanneer je kinderen hebt, lijkt een vloerkleed niet meer iets voor in je huis. Misschien …

Share
Share