Energie, van aardappelklok tot auto

Iedere dag gebruiken we energie. Maar kan een aardappel energie geven?

Recensie
Een actueel onderwerp waar kinderen uiteraard ook vaak wat over horen. In dit boek wordt op beknopte en zeer duidelijke wijze het verschil tussen duurzame en niet-duurzame energie weergegeven. Wat zijn de voor- en nadelen van beide soorten energie en hoe krachtig is de geleverde energie?

Zo leren kinderen dat een aardappel wel degelijk een bron kan zijn die  – bijvoorbeeld een klok kan laten lopen. Maar ook wordt duidelijk dat het geen krachtige energiebron is en je er geen huis mee kunt verwarmen.

Alle bekende energiebronnen komen in dit boek aan bod. Foto’s van het opwekken van de energiesoorten zorgen voor een duidelijk beeld bij het geheel. Een boek dat zeer informatief is en je kind zal aanzetten na te denken over het energieverbruik en hopelijk duidelijk maakt dat we zuinig moeten omspringen met energie.

Door de kernachtige benadering is het boek goed behapbaar en blijft het boeiend. Een aanrader voor kinderen (en vooral jongens) vanaf acht jaar.

Aardappelklokken en auto’s – Skoop
Kinderboek, paperback, 32 pagina’s, NBD / Biblion
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

Lees ook:
WatLief, voor hippe en groene kinderen
Het vervelende varken

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Hamstersaurus Rex – Tom O’Donnell

Hij heeft dinotanden, messcherpe klauwen… en een heel zachte vacht! Het is Hamstersaurus Rex, de …

Share
Share