Favoriete acteurs op Netflix

netflix-logoNetflix biedt middels “streaming” een enorm aanbod van series en films aan, maar hoe vind je datgene wat bij jou past?

Profiel
Op Netflix heb je je eigen profiel en afhankelijk van waar je naar hebt gekeken, komt Netflix met suggesties voor andere films en series die je misschien ook interessant of leuk vindt. Ik heb eerder al een voorbeeld gegeven hierover bij het beschrijven van Netflix voor kinderen.

ZoekenScreenshot 2014-08-07 at 08.03.28
Je kunt ook gericht zoeken op Netflix. Uiteraard naar series, documentaires of films waarvan je (een deel van) de naam kent, maar ook op naam van regisseur of acteur.

Acteurs
Eén van mijn favoriete acteurs is Kevin Spacey. Ik was benieuwd of hij ook te vinden is op Netflix. Natuurlijk weet ik van de serie House of Cards, die speciaal voor Netflix gemaakt is en die al meerdere Awards heeft gewonnen, onder andere een Emmy Award en een Golden Globe (klik <hier> om daar meer over te lezen) waar ik al regelmatig een aflevering van kijk (aanrader: echt briljant geacteerd en boeiend om naar te kijken!)

Hoe zoek je op acteurs?Screenshot 2014-08-07 at 08.03.46
Binnen je eigen profiel zit een optie ‘zoeken’. Wanneer je daar een letter intypt, krijg je direct een aantal suggesties. Bij drie letters zie ik de naam “Kevin Spacey” al staan. Aanklikken levert het Netflix aanbod met deze acteur op.

21
Tot mijn verrassing staan er -behalve House of Cards- nog twee films met Kevin Spacey die ik nog niet ken:  “Moon” en “21”.
Screenshot 2014-08-07 at 08.04.07
Wanneer ik “21” aanklik en begin te kijken, kom ik de rest van de avond niet meer aan werken toe….Screenshot 2014-08-07 at 08.05.46

Wat een geweldige film, niet alleen vanwege Kevin Spacey die zijn rol weer uiterst sterk speelt, maar ook het verhaal over een slimme student die overgehaald wordt om via het tellen van kaarten met een groep andere studenten onder leiding van Spacey kaarten te gaan tellen in Las Vegas, is echt zeer de moeite waard.

Tip: wil je een boeiende film zien, kijk dan zeker een keer naar “21” op Netflix!

Screenshot 2014-08-07 at 08.05.06

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

Kiekeboe – Dieren kleuren

KIEKEBOE! De dieren in dit boek kunnen zich heel goed verstoppen. Ze hebben allemaal kleuren …