Vroem, vroem, Panda!

Boekjes over auto’s, ambulances en bijbehorende “reddingsmissies” zijn erg geschikt voor jonge peuter(jongetje)s. Mijn kleintje vindt het namelijk geweldig om als hij een sirene hoort naar buiten te kijken waar de ambulance rijdt. Hij heeft ook een mini ambulance en een politieautootje met sirene (voor de rust van de ouders wat minder prettig…). Een boekje over hulpdiensten spreekt op deze leeftijd daarom erg tot de verbeelding. Het thema van ‘Vroem, vroem Panda!’ is dus een instant succes.

Mijn zoontjes slaapknuffels zijn bij toeval ook nog panda’s, dus daardoor sprak het boekje hem meteen aan. En het bijzondere aan het boekje is dat je het op verschillende manieren kan uitvouwen. Je kunt de andere kant van de bladzijde stuk voor stuk bekijken, maar je kunt het boekje ook uitvouwen zodat het helemaal in de lengte ligt. Dat maakt dat je het boek in verschillende volgordes kunt lezen. Aan de ene kant is dit heel uniek, maar je vraagt je ook af of je dan wel in de goede volgorde leest. Gelukkig maakt het een kind verder niets uit in welke volgorde hij een verhaal voorgelezen krijgt.

De illustraties zijn simpel en schattig en dat geldt ook voor de tekst. Tekst en illustratie spelen dus goed op elkaar in. Het zijn geen lange teksten, dus er is in verhouding meer illustratie dan tekst. Dat maakt het vooral ook leuk voor een kind zelf om erin te kijken en het boek uit te vouwen. Als voorleesboekje is het minder geschikt, je bent er met een peuter die van (langere) verhalen houdt vrij rap doorheen. Maar als een boekje om mee te spelen en in te kijken is het zeer geschikt.

Vroem, vroem, Panda! – Studio Circus
Hardcover – uitgeverij Leopold
Bestel ‘Vroem, vroem Panda!’ hier >>>>

Share

About Myrthe Wesseling

myrthe_wesseling@hotmail.com'
Ik ben Myrthe, 31 jaar oud en ik woon samen met mijn vriend en zoontje van bijna 1,5. Veel moeders zullen beamen dat het meest verbijsterende aan het krijgen van een kind is, dat je na 1,5 jaar moederschap nog steeds het gevoel hebt alsof je pas net om de hoek komt kijken. Alles blijft je verwonderen en je kind blijft je elke dag verrassen, daarom is het ook zo leuk om dit met andere ouders te kunnen delen.

Check Also

Wie is wie bij We Bare Bears?

We Bare Bears is een erg leuke serie op Cartoon Network. Er zijn momenteel dagelijks …

Share
Share