Top 10 van de populairste babynamen (jongens en meisjes) voor kinderen geboren in 2020

Altijd leuk: lijstjes…. zeker wanneer je nog op zoek bent naar inspiratie voor babynamen zijn de gegevens van de SVB een goede bron om te beginnen.

Met stip op 1 staat Noah. Deze naam is vorig jaar maar liefst 825 keer gegeven aan een pasgeboren kindje. Een echte koploper, want op de tweede plaats staat Emma, met 685 Trotse Vaders / Trotse Moeders die deze naam aan hun dochter gaven nog steeds populair, maar wel minder in aantal dan Noah.

Julia en Mila delen de derde plaats met 665 vernoemingen. Ook de tiende plaats met 617 vernoemingen wordt gedeeld door Liam en Lucas.

Korte namen blijven populair, zo zien we Tess op de vijfde plaats, Sem op nummer 7 en Sam op plaats 8. Nog een naam met drie letters, maar wel met twee lettergrepen op plaats 9: Zoë. En al lang in de top-lijst van babynamen, nu op plaats 6 staat Sophie.

Prachtige namen, allemaal. En begrijpelijk dat ze zo populair zijn! Heb jij een kindje met een naam uit deze top 10? Of juist een naam die bijna niet voor komt? Meld het via redactie@trotsemoeders.nl en wie weet word je uitgenodigd voor een interview!

 

 

 

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Babynamen vroeger en nu

Mijn vader heet Jan, zijn oudste broer heet Piet en een jongere broer heet Kees. …