Een geheimzinnige liefdesbrief – Thea Stilton

cover een geheimzinnige liefdesbriefEen geheimzinnige liefdesbrief om te recenseren leidde tot twee blije meisjes. Eigenlijk is de Thea- en Geronimohype bij de oudste van bijna twaalf elf al weer op z’n retour, maar de jongste van bijna acht heeft de boeken net ontdekt. Had de oudste geen duidelijke voorkeur voor Geronimo of Thea, de jongste is op dit moment helemaal Thea Stilton fan.

En terecht, als je het mij vraagt. Ik vind de boeken van Thea en Geronimo Stilton zonder uitzondering leuk. De verhalen spreken aan, de vormgeving van de boeken is opvallend en bijzonder, en vaak zijn er verschillende onverwachte extra’s (zoals informatie aan het eind of geurbladzijden). Ik ben alleen afgehaakt bij de niet aflatende stroom nieuwe boeken, de Stilton-productie is mega-muizen-groot.

imageEen geheimzinnige liefdesbrief is al weer het negende deel uit een serie paperbacks over ‘Het leven op Topford’ van de hand van Thea Stilton met de Thea Sisters in de hoofdrol. De Thea Sisters (Paulina, Violet, Colette, Nicky en Pamela) zijn vijf studentes aan het Topford Collega en zijn fan van Thea Stilton, de beroemde journalist bij ‘De Wakkere Muis’.

In Een geheimzinnige liefdesbrief vinden de Thea Sisters bij toeval een brief. Het is een liefdesverklaring die iemand is verloren. Wie heeft deze brief geschreven? En voor wie??? Vanilla is er van overtuigd dat de brief voor haar is …

Ik weet dat er nog wel eens kritiek op de Stilton-boeken is, de verhalen zouden oppervlakkig zijn en de stijl niet bijzonder. Ik denk zelf dat de Italiaanse auteur, waarover informatie vinden nog niet zo eenvoudig is, met de Stilton boeken een schot in de roos heeft gedaan. De boeken zijn zo aantrekkelijk, dat kinderen ze graag lezen en volgens mij is dat de eerste stap: lezen leuk vinden! En dat bereik je in deze tijd niet meer mee boeken die er saai uit zien.

imageEen geheimzinnige liefdesbrief, en eigenlijk alle boeken van Thea Stilton, zijn vooral gericht op meisjes. Vanaf een jaar of zes zijn de verhalen leuk om voor te lezen, vanaf gemiddeld een jaar of acht, negen kunnen kinderen de boeken ook zelf goed lezen.

Ik vind de boeken echte aanraders. Waar ik vroeger boeken van Enid Blyton las over Pitty en de Dolle Tweeling op kostschool, lezen mijn dochters nu de avonturen van de Thea Sisters. En poeh, die zijn heel wat minder braaf en veel avontuurlijker.

Deze serie ‘Het leven op Topford’  is prijstechnisch ook nog eens interessant en zijn daarom ook leuke boeken om eens cadeau te geven. Ook voor wat oudere meisjes zijn er boeken van Thea Stilton, zoals deze.

Een geheimzinnige liefdesbrief – Thea Stilton
kinderboek, paperback, 116 pagina’s, De Wakkere Muis
Bestel dit boek hier >>>>

 

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

De leukste winterjassen voor jongens en meisjes!

Over een paar weken is het weer zover. De winter gaat van start! Wij kijken …

Share
Share