Schoon water hier, schoon water daar

Het is een luxe waar we niet dagelijks bij stil staan. We stappen uit ons bed, lopen naar de badkamer en draaien de kraan van de douche open. We wassen ons heerlijk onder warm, stromend en vooral schoon water. Ook als we dorst hebben, hoeven we de kraan maar open te draaien en kunnen we schoon water drinken. Maar dat is niet overal op de wereld zo…

Schoon water hier, schoon water daar
Onder deze slogan voert producent Sanex – bekend van de diverse doucheproducten – al een jaar een actie. Hierbij staat hun product Sanex Zero % centraal. Dit doucheproduct bevat geen overbodige, belastende stoffen voor de huid, maar is ook biologisch afbreekbaar, waardoor het milieu er zo min mogelijk mee wordt belast. Omdat Sanex schoon water belangrijk vindt voert het al een jaar actie voor schoon water in Gambia. Dat is hard nodig, want geschat wordt dat daar 70 % van de bevolking geen beschikking heeft over schoon water. Het mooie er van is… Jij kunt daar een steentje aan bijdragen!

Hoe kun je de actie steunen?
Natuurlijk kun je de actie steunen door Sanex Zero % te kopen. Elk verkochte fles zorgt er voor dat één persoon in Gambia één maand schoon water heeft. Maar ook zonder een product te kopen, kun je deze actie steunen! Door simpelweg je stem door te geven via internet (met slechts één simpele muisklik) zorg je voor hetzelfde doel. Dus wordt Sanex Hero en zorg ervoor dat één persoon weer één maand gegarandeerd is van schoon drinkwater!
Wanneer er in totaal 30.000 maanden schoon water zijn gedoneerd  wordt er één waterpomp gedoneerd in Gambia door Sanex en FairWater. Elke waterpomp wordt door minimaal 250 mensen minimaal tien jaar gebruikt!
Heb je een account op Facebook dan kun je mee doen aan de SuperHero Challenge, waarbij je kans maakt op een geheel verzorgde reis voor twee personen naar Gambia.

FairWater
FairWater is een organisatie die zich inzet voor schoon drinkwater in Afrika. Hun doel is geld inzamelen om zo goedwerkende, duurzame waterpompen te kunnen plaatsen in gebieden in Afrika. De speciale Duth BluePump is dan wel duurder dan eerder gebruikte handwaterpompen in Afrika, maar gaan wel veel langer mee. De pompen zijn eenvoudig, maar betrouwbaar en de onderhoudskosten zijn erg laag. De waterpompen zijn eenvoudig te reparen en dat maakt totale vervanging onnodig. Op de website van FairWater kun je zien waar in Afrika allemaal al BluePumps zijn geplaatst.

Wat is er al bereikt?
De actie loopt al een jaar en het is fijn om te weten dat er inmiddels al 25 FairWater BluePumps zijn geplaatst in Gambia! Dat betekent dat er minimaal 6250 mensen in ieder geval de komende tien jaar schoon water tot hun beschikking hebben! Met de gratis steunbetuiging met een simpele muisklik moeten we dat met zijn allen in 2012 toch kunnen overtreffen!

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Hoe maak je je favoriete schoenen schoon?

Een avondje uit of een gemorste koffie op kantoor: je schoenen krijgen met heel wat …