Stylish Mommy Event met Manon Meijers [verslag]

IMG_5467Heb je ook zoveel kledingstukken in de kast die je nauwelijks draagt of geen idee hebt hoe je deze (anders) kunt combineren? Wilde je stiekem altijd al eens advies krijgen van de échte modepolitie?

Wanneer deze uitnodiging mijn mailbox binnenwandelt, is mijn aandacht direct getrokken. Ja! Dat lijkt me leuk! Ik merk dat sinds mijn meiden er zijn (nu 2 en 5 jaar oud) er een beetje de klad in is gekomen. Aandacht en tijd voor jezelf is sinds zij mijn toch al aardig drukke leventje binnen zijn gelopen drastisch achteruit gegaan.

IMG_5482Al denk je van tevoren dat jij het echt anders gaat doen en vooral ook blijft investeren in jezelf, schiet dat er toch regelmatig bij in. Als ik dieper nadenk en hardop bij mezelf afvraag wat nou eigenlijk mijn eigen stijl is en wat ik mooi vind, moet ik toegeven dat ik die draad al een tijdje kwijt ben.

Wanhopig trek ik zo nu en dan eens de dozen vol ‘kleding-van-voor-de-zwangerschappen’ tevoorschijn om ze vervolgens na misschien drie kledingstukken te hebben gepast zwaar gefrustreerd weer achter de schotten te schuiven.

Wegdoen lijkt nog een no-go, maar als ik mezelf nou gewoon eens eerlijk aankijk in de spiegel, wordt het misschien tijd om ‘maatje 36/38’, te laten varen en het over een nieuwe boeg te gooien. Mijn stijl regels beperken zich op dit moment slechts tot:

    • Geen trainingsbroek aan naar het schoolplein;
    • Niet onopgemaakt de deur uit;
    • Geen driekwartbroeken, Uggs of crocs

Misschien wordt het tijd voor een stapje erbij: accepteren van wat is en mijn stijl (her-)ontwikkelen.

IMG_5479En hoe kan dat beter dan met dit persoonlijke Stylish Mommy Event met Manon Meijers, georganiseerd door actiepagina? Manon verzorgde eerder al de styling van diverse BN’ers waaronder Wendy van Dijk, Jan Kooijman en Dennis Weening, presenteert voor RTL en is creative director van online fashion community MonStyle.nl. Waarschijnlijk ken je haar wel van tv.

De bedoeling is dat ik advies krijg hoe ik er met mijn bestaande kleding er nóg leuker uit kan zien en hoe ik mijn eigen stijl kan (her-)ontwikkelen. Daarvoor moet ik minimaal drie eigen setjes kleding meenemen, welke onder de loep genomen zullen worden.

Die ochtend voert mij naar Amsterdam, waar Monstyle van Manon Meijers is gevestigd. Bij binnenkomst val ik direct in een vrouwen Walhalla. Rekken vol met de meest mooie kleding en overal schoenen en accessoires.

IMG_5480Een trap naar boven brengt me in een gezellige ruimte met een hele gezellige, grote tafel vol lekkere hapjes en healthy drankjes.

Ik ben een beetje laat door de file en mijn mede bloggers en degene die deze dag organiseren zitten al te wachten. De sfeer is direct ontspannen en informeel en als ik al iets van spanning met me meedroeg, is deze nu weggenomen. Kom maar op met de dag!IMG_5481

Om elkaar iets beter te leren kennen en het ijs te breken, openen we met wat stellingen die we bespreken zoals;
Vroeger gaf ik geld uit aan mezelf, tegenwoordig geef ik het vooral uit aan mijn kind(eren)” en “Ik shop nu meer online dan toen ik nog geen kind(eren) had.” Een feest der herkenning. Ja, we geven allemaal meer geld uit aan de kinderen en ja door onder andere tijdgebrek, is online shoppen een uitkomst!

IMG_5468

Om onze eigen stijl in kaart te krijgen, maken we een moodboard. Wat is dat leuk! Op tafel liggen verschillende tijdschriften en je krijgt 20 minuten om daaruit te knippen wat JIJ mooi vindt. Daarbij moeten we in het achterhoofd houden dat we volledig vrij aan onszelf €30.000,- mogen besteden en er geen (lichamelijke) beperkingen zijn aan de dingen die we zien. Ik verwonder me er echt over dat we allemaal heel duidelijk een heel andere stijl op het board hebben gezet!

IMG_5485

In de groep gaat Manon vervolgens ieder persoonlijk jouw bord bespreken en aangeven wat zij daarin ziet. Daarnaast geeft ze persoonlijk advies hoe je die stijl met jouw ‘huidige ik’ kan bereiken zonder levensgrote veranderingen. Hoe verfrissend en interessant!

JB20141118-047

Dan naar beneden naar het vrouwen Walhalla en samen met de styliste wordt er aan de hand van je moodboard je nieuwe stijl aangemeten uit een combinatie van je eigen kleding en enkele andere items. En met deze nieuwe stijl krijg ik een professionele glamourshoot! En uiteraard gaan we nog even met alle genodigden op de foto.

JB20141118-462

Na afloop volgen nog wat algemene nuttige adviezen en gaan we allen weer ons eigen weg. Ik krijg van deze dag een enorme boost. Weer even bewust met jezelf bezig zijn is zo fijn en verhelderend! Ik heb ontzettend veel zin om alle nieuwe tips en adviezen in de praktijk te brengen.

IMG_5477

Een nieuwe of her ontwikkelde stijl hoeft dus helemaal geen ‘roer om’ verhaal te zijn! Je kunt eenvoudig en zonder veel geld uit te geven op een hele slimme manier je eigen kleding en stijl nieuw leven inblazen! Oké, ook ik weet dat ‘even’ lekker gaan winkelen en uitgebreid speuren naar mooie items voor je nieuwe garderobe niet altijd zo lekker en makkelijk is voor moeder met (kleine) kinderen. Zelf vind ik het dan ook heerlijk om achter internet te kruipen en op die manier mijn spulletjes te scoren. Met de tips die ik heb gekregen wordt shoppen alleen maar leuker!

Benieuwd naar de tips en adviezen die ik heb mogen ontvangen?
Lees dan hier >>>>

About Rianne van de Wetering

r_vd_wetering@hotmail.com'
Trotse moeder van twee prachtige dochters Florine (2009) en Annelin (2012). Na mijn studie Communicatiemanagement, heb ik toch mijn hart gevolgd en nu vlieg ik al bijna acht jaar als stewardess de hele wereld over. Daardoor kan ik mijn passie voor reizen goed combineren met het gezinsleven. Je maakt me blij met een gezellige dag/avond met vriendinnen, lezen, fotograferen, creatief bezig te zijn en heb ik altijd honderden verhalen in mijn hoofd die ik graag opschrijf.

Check Also

Duurzaam droedelen met de Nobo Glas Desktop Pad

Ik ben er echt een kei in om allerlei to-do lijstjes te maken. Meestal digitaal. …