Topcampings voor gezinsvakanties in de (Belgische) Ardennen

Op een paar uur rijden ligt een prachtig gebied met een rijke historie en schitterende natuur: de (Belgische) Ardennen. Grotten, kastelen, musea, stuwmeren, bergen, noem maar op. Voor iedereen is er wel iets te doen. Van winkelen tot kajakken, van wandelen tot dammetjes bouwen in een riviertje, van grotten tot bergtoppen, je zult je er niet vervelen.

Met kinderen is kamperen de ultieme manier van vakantie te vieren. Maar de verwachtingen van kampeerders zijn veranderd ten opzichten van “vroeger”. De meeste mensen willen, zeker wanneer ze kinderen hebben, toch een bepaalde mate van comfort. En die is er volop te vinden in de Ardennen. Bijvoorbeeld bij de topcampings Parc La Clusure en Camping Bertrix. Zelfs met het kleinste tentje heb je al gratis wifi, om maar een van de vanzelfsprekende extra’s te noemen die nu zeer gewaardeerd worden, ook door kinderen!

Parc La Clusure
Parc La Clusure is een echte topcamping. De afgelopen jaren scoorde deze familiecamping onverminderd hoog (4,5 sterren ANWB) en deze camping wordt dan ook Het grootste openluchthotel van de Belgische Ardennen genoemd. Met zwembaden en een recreatie- en buitensportprogramma zijn er voldoende activiteiten voor kinderen, maar ook voor het hele gezin. Stel je voor: je jongste kinderen doen mee aan een speurtocht, de wat oudere kinderen doen een roofvogel workshop en zelf zit je met een goed boek in je luie stoel. Dat is pas vakantie!

 

De dag erna ga je met het hele gezin naar een kasteel in de omgeving en maak je een wandeling waarna je kinderen in een beekje met helder water spelen. In de avond is er een fakkeltocht. En dan heb ik nog maar twee mogelijke dagen besproken…. Kun je je voorstellen hoe voldaan je na een week weer terugrijdt?

Camping Bertrix
Ook Camping Bertrix heeft vele mogelijkheden voor het hele gezin. En natuurlijk hoef je niet in een (eigen) tent, er zijn bij beide campings allerlei accommodaties te huur. Camping Bertrix biedt allerlei soorten excursies aan, van grotten ontdekken tot paintballen. Daarnaast heeft de camping zelf ook een entertainmentprogramma, zwembaden en een speelbos.

Wanneer je niet kunt kiezen tussen deze twee prachtige campings, kun je ook een combinatie-reis maken. Eerst een tijd op de ene camping, dan een tijd op de andere. Ze liggen ongeveer 40 kilometer bij elkaar vandaan, maar bieden een andere omgeving en andere mogelijkheden. Kortom: wil je verzekerd zijn van een fantastische vakantie? Kijk dan eens naar onderstaande campings en boek snel:

Voor meer informatie over Parc La Clusure, klik hier >>>>

Voor meer informatie over Camping Betrix, klik hier >>>>

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Vijf tips om een vakantie bij elkaar te sparen

Na twee jaar corona kunnen we eindelijk weer zorgeloos op vakantie. Je kunt de vakantie …