Familie vakantie-dagboek [recensie]

Met dit dagboek voor het hele gezin maak je samen op een leuke en makkelijke manier een prachtig boek om later nog eens in terug te bladeren. Voordat je op vakantie gaat, kun je al beginnen met het invullen van de verrassende vragen en lijstjes. Zo weet je van tevoren waar je heen wilt, wat je écht niet wilt vergeten in te pakken en waar iedereen het meeste zin in heeft.

Het Familievakantiedagboek is gevuld met:

  • Dagboekpagina’s voor elke dag van de vakantie.
  • Lijstjes voor wat jullie willen zien en doen.
  • Handige paklijsten en ruimte voor praktische informatie.
  • Bladzijdes voor contactinformatie van nieuwe vrienden die jullie tijdens de vakantie maken.

In het boek is veel ruimte om het nog persoonlijker te maken door het inplakken van foto’s, nieuwsberichten, souvenirs, tekeningen en andere herinneringen. Leuk om nu te maken, geweldig om later terug te lezen.

Recensie
Ja maar… We gaan niet op vakantie!” zeiden mijn kinderen toen ik enthousiast het Familie vakantiedagboek liet zien. “Nee dat klopt, maar we hebben wèl vakantie!” zei ik. En dat is meteen het leuke van dit ‘dagboek’: je kunt het altijd gebruiken. Of je nu dagjes weg gaat, of een lange reis maakt, vakantie is vakantie en meestal betekent dat toch dat er wat anders gedaan wordt dan tijdens “gewone dagen”.

Zo gingen wij naar Madurodam, De Julianatoren, Burgers’ Zoo en een dagje naar Ameland. Allemaal dagen om vast te leggen om later nog eens op terug te kijken. En zeker leuk wanneer je “niet echt” op vakantie gaat, zo zien mijn kinderen aan het einde van de schoolvakantie dat er een dik boek met allemaal leuke herinneringen is ontstaan.

Mijn kinderen kunnen al zelf schrijven en vinden het leuk om ook eigen verslagen te maken. Maar wanneer je kinderen jonger zijn, is een tekening laten maken ook een goed idee. En je hoeft je niet te beperken tot het inplakken van foto’s: intree-tickets, bonnetjes van gekochte ijsjes of iets anders wat aan een dagje-uit doet denken is ook een mooie herinnering.

Ik ben erg enthousiast over dit boek. Het stimuleert me echt om samen met de kinderen bezig te zijn en het wijst hen en mij op de vakantiemomenten wanneer we thuis zijn. Zo vroeg mijn jongste toen we samen het dorp in waren gegaan, een ijsje hadden gegeten en nog even bij een speeltuin waren geweest of dat ook in het Familiedagboek mocht. Uiteraard, want dat was ook een prima middagje in de vakantie!

Volgend jaar ga ik weer een Familievakantie-dagboek kopen en ik hoop straks een hele rij met herinneringen te hebben!

Familie-vakantiedagboek – Elma van Vliet
Hardcover, 112 pagina’s, uitgeverij Spectrum
Bestel dit doe-boek hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Op zoek naar een budget vriendelijke reis? Zoek niet langer: ga naar de Waddeneilanden!

Nieuwe culturen ontdekken en onvergetelijke ervaringen opdoen. Het hoeft allemaal niet veel te kosten, op …

Share
Share