Manege De Zonnehoeve: De pony’s van de Zonnehoeve

pony-zonnehoeve-trotse-moedersManege de Zonnehoeve is vanaf het begin een succesvolle serie. Gertrud Jetten weet precies de juiste snaar bij paardenmeisjes te raken door te schrijven vanuit de pony’s zelf. De pony’s van de Zonnehoeve is een bind-up van de populaire titels ‘De stoere pony’, ‘Pony van goud’ en ‘Een pony met pit’.

Recensie

Meisjes en paarden, we hebben er al eerder over geschreven, is kennelijk een goede match. Veel (jonge) meisjes zijn dol op paarden, misschien niet eens om er zelf op te (leren) rijden, want dat is vaak spannend. Toch zijn paarden fascinerend en dus is er speelgoed (onder andere van LEGO en Playmobil), zijn er films (ik keek ‘vroeger’ al naar Black Beauty) en zijn er boeken.

Screenshot 2015-02-02 at 20.17.53Drie van die boeken, die zeer populair zijn bij meisjes die al zelf kunnen lezen, zijn nu gebundeld in een mooie, en aantrekkelijk geprijsde editie. Hardcover, met leeslint voorzien van een mooi bedeltje (van een paard uiteraard) en geïllustreerd met prachtige tekeningen.

Screenshot 2015-02-04 at 10.20.50Momenteel bij bol.com voor slechts € 14,95 te koop <klik hier> en daarvoor krijgt je kind urenlang leesplezier.

De boeken zijn leuk om te lezen. Uiteraard gaan ze over pony’s en worden er allerei avonturen beleefd, maar wat ze bijzonder maakt, is dat je ook de gedachten van de pony’s zelf te lezen krijgt. En daardoor krijg je als lezer(tje) ook kennis over paarden en pony’s mee.

Wanneer bijvoorbeeld pony Jacco geborsteld wilt worden, gedraagt hij zich nukkig. Tegelijkertijd lees je dat hij boos is dat de minst favoriete borstel gebruikt wordt. Zo wordt het gedrag van de pony begrijpelijk gemaakt.

Screenshot 2015-02-04 at 10.20.32

Er komen verschillende pony’s in de boeken voor, ieder met een eigen karakter en eigen bijzonderheden. De illustraties bij de verhalen passen er goed bij en zijn mooi gemaakt. Kortom, voor deze aantrekkelijke prijs een absolute aanrader!

Manege De Zonnehoeve: De pony’s van de Zonnehoeve – Gertrud Jetten
Bekijk op bol.comIllustraties – Ina Hallemans
Bevat drie eerder verschenen boeken van Manege De Zonnehoeve
Hardcover, leeslint met paardenbedeltje, 288 pagina’s, uitgeverij Kluitman
Bestel dit boek hier >>>>

Screenshot 2015-02-04 at 10.20.12

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

Zelf leren lezen met Stink AVI’s

Echt leren lezen is vooral oefenen. Eerst met letters en klanken, daarna met woordjes. Voordat …