Den Haag 22-06-2021, Prinses van Oranje. Copyright: RVD - Martijn Beekman

Boek “Amalia” van Claudia de Breij

Op mijn verlanglijstje: het boek Amalia, geschreven door Claudia de Breij, over onze kroonprinses Catharina-Amalia. Het boek is geschreven ter gelegenheid van de 18e verjaardag van prinses Amalia en zal een persoonlijk beeld geven van de jonge vrouw die ooit onze koningin zal worden.

Kennismaking met prinses Amalia
Ter gelegenheid van de achttiende verjaardag van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Catharina-Amalia, de Prinses van Oranje, op 7 december 2021 heeft schrijver, cabaretier en zangeres Claudia de Breij een persoonlijk boek geschreven op basis van ontmoetingen met de Prinses. Het boek is bedoeld om de lezers kennis te laten maken met de beoogd troonopvolger. Het boek ‘Amalia’ wordt uitgegeven door Uitgeverij Pluim en verschijnt half november.

Prinses Amalia en Claudia de Breij. Copyright: RVD – H.K.H. de Prinses van Oranje

Gesprekken en beeldmateriaal
Voor het boek heeft Claudia de Breij in de zomer van 2021 enkele gesprekken gevoerd met de Prinses van Oranje over onder meer haar schooltijd, haar liefde voor muziek en wat het Koningschap en haar toekomstige rol nu voor haar betekenen. De Prinses heeft Claudia de Breij onder andere meegenomen naar het Koninklijk Staldepartement om over haar passie voor paarden en de paardensport te vertellen. Het boek vormt een weerslag van de gesprekken en een indruk van de auteur. Ook bevat het boek beeldmateriaal uit het privé-archief van de Prinses.

Den Haag 22-06-2021, Prinses van Oranje. Copyright: RVD – Martijn Beekman

Achtien jaar
‘Amalia’ verschijnt in lijn van traditie van eerder verschenen boeken over de beoogd troonopvolgers ter gelegenheid van hun achttiende verjaardag. Zo publiceerde Renate Rubinstein in 1985 het boek ‘Alexander’ en Hella Haasse in 1955 ‘Portret van Prinses Beatrix’.

Claudia de Breij
Claudia de Breij (1975) maakt theater, muziek en boeken. Van haar hand verschenen onder meer ‘Neem een geit’ en ‘Lang leve ons’. Ze won in 2010 de Poelifinario met haar cabaretprogramma ‘Hete vrede’ en is sinds 2015 drager van de Louis Davidsring, een Nederlandse onderscheiding op het gebied van kleinkunst. Dit najaar staat ze met haar voorstelling ‘Hier ben ik’ in Koninklijk Theater Carré.

Foto’s van prinses Catharina-Amalia
Auteursrechten van de selfie van de Prinses van Oranje en Claudia de Breij die is genomen in de tuin van Paleis Huis ten Bosch en beelden van de Prinses van Oranje op haar paard Mojito die zijn genomen op het Koninklijk Staldepartement berusten bij de RVD.

Den Haag 22-06-2021, Prinses van Oranje. Copyright: RVD – Martijn Beekman

 

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Amalia

Het boek Amalia is verschenen, een boek waarin Claudia de Breij vertelt hoe zij onze …