Mindful kleuren voor volwassenen

Screenshot 2014-10-27 at 05.25.58Gedetailleerde tekeningen inkleuren werkt heerlijk ontspannend en zelfs meditatief. Door al je aandacht op de afbeelding te richten, kun je je gedachten even helemaal stilzetten. Kies een tekening, scheur uit en kleur in met potlood of stift. Heerlijk om te doen en bovendien leuk om te bewaren.

Recensie

Regelmatig ben ik het in boekenwinkels tegen gekomen, ‘een kleurboek voor volwassenen.’ Maar nog niet eerder heb ik er ook echt een gekocht. Dat ik nu mindful kleuren voor volwassenen mag uittesten voor trotsemoeders.nl vind ik erg leuk. Dat het leuk is om te doen, geloof ik meteen. Maar of het ook een meditatief effect op mij zal hebben?..
IMG_2890Ik kan kiezen uit 32 gedetailleerde tekeningen om in te kleuren. Dat is nog best lastig, (nu snap ik waarom mijn kinderen er soms zo lang over doen om een geschikte kleurplaat uit te zoeken) er zijn tekeningen met meerdere kleine objecten/dieren,dieren om in te kleuren maar ook hele grote figuren waar naar mijn idee behoorlijk wat werk in zit. Uiteindelijk kies ik voor een afbeelding van een olifant.

Op het moment dat mijn kinderen ook lekker zitten te kleuren kom ik er gezellig bij zitten. In eerste instantie word ik een beetje gek aangekeken. Als ik vertel dat dit een ‘grotemensenkleurplaat’ is moeten ze lachen. Maar ik laat me niet kennen en kleur gezellig mee. Al gauw merk ik dat ik net als wat ik bij mijn kinderen ook regelmatig zie, ik helemaal word ‘meegenomen’ in het kleuren.IMG_2888

Door alle kleine details moet ik me goed concentreren om binnen de lijntjes te blijven. Ik ben dus net als mijn kinderen erg geconcentreerd bezig. En ik moet zeggen dat ik het wel heel gezellig vind zo samen aan tafel. Na een half uur is mijn olifant af, het is een mooi kleurrijk geheel geworden die (al zeg ik het zelf) niet zou misstaan tussen de kunstwerken van mijn kinderen. Ik kan me voorstellen dat er mensen zijn die hun tekening in een lijstje doen en dan ergens ophangen.

Dat mindful kleuren voor volwassenen leuk is om te doen, daar ben ik het helemaal mee eens. Het heeft ook zeker een ontspannende werking voor mij. Een meditatief gevoel heeft het mij nog niet gegeven, maar dat komt denk ik ook omdat ik het nu samen met mijn kinderen aan tafel heb gedaan en dan word je toch zo nu en dan afgeleid, maar dat er mensen zijn die dit wel zo ervaren, kan ik me best voorstellen.

Ik weet zeker dat ik zo nu en dan een tekening ga uitzoeken om in te kleuren, en dan met name om gezellig met mijn kinderen bezig te zijn. En wie weet hang ik dan ook nog eens één van van mijn pronkstukken op….

Bekijk op bol.comMindful kleuren voor volwassenen
kleurboek, paperback, 32 tekeningen, Deltas centrale uitgeverij
Bestel dit boek hier >>>>

IMG_2891

About Sigrid Metz

sigridmetz@gmail.com'
Trotse "mem" van zoon Niels (okt. 2009) en dochter Rixt (aug. 2012). Zoals de titel "mem"al aangeeft, wonen wij in friesland. Ik ben werkzaam als dierenartsassistente. Genieten doe ik van quality time met mijn gezin , maar ook van heerlijk rustig een tijdschrift lezen of leuke dingen te ondernemen met vriendinnen. Ik hoop dat jullie genieten van het lezen van mijn recensies.

Check Also

Wie wint een groot Peppa pakket met onze winactie?

We hadden een leuke winactie waarbij we vroegen om creatieve bijdragen die te maken hadden …