Waarom een zwangerschapsbeha?

Want zodra je zwanger bent zal je lichaam veranderen en hiermee dus ook je cup maat. Maar waarom kun je tijdens je zwangerschap niet gewoon een ‘normale’ beha dragen en waarom is het zo belangrijk om een zwangerschapsbeha aan te schaffen?

Een zwangerschapsbeha is anders dan een traditionele beha. Deze is zo ontworpen dat ze toegang geeft tot de borst, ruimte biedt voor verandering van de borst en extra steun geeft. Deze extra steun en comfort wordt gecreëerd door stevige bandjes, een bredere rugband en speciaal ontworpen cups. Het dragen van een goede beha tijdens je zwangerschap en borstvoedingsperiode voorkomt dat het borstweefsel extra belast wordt. Het is dan ook belangrijk een zwangerschap bh te dragen die goed past. Hierdoor voorkom je irritaties en afknellen van de melkkanaaltjes. Op het eerste gezicht ziet een zwangerschapsbeha er net zo uit als een gewone beha, maar er zijn een aantal verschillen.

Investeer in een goede zwangerschapsbeha, want juist tijdens je zwangerschap hebben je borsten de ondersteuning extra nodig. Zorg ervoor dat zowel tijdens je zwangerschap als de borstvoedingsperiode je veranderende borsten voldoende worden ondersteund.

Wanneer stap je over op een zwangerschapsbeha?

  • Wanneer je gewone beha te strak zit en knelt;
  • Wanneer je borsten niet meer mooi in de cups vallen;
  • Wanneer je beha niet meer lekker zit;
  • Wanneer de bovenkant van de cup drukt in het borstweefsel.

In het algemeen kun je stellen dat je tussen de 12e en 16e zwangerschapsweek een zwangerschapsbeha aanschaft en rond de 28e zwangerschapsweek een borstvoedingsbeha. Deze zwangerschapsbeha die je dus rond de 12e tot 16e week aanschaft, moet je kunnen dragen op het strakste haakje. Zo houd je voldoende ruimte over voor je middenrif om te groeien. De voedingsbeha die je rond de 28e zwangerschapsweek past, moeten juist op het laatste haakje zitten zodat je deze na de bevalling weer aan kunt passen.

Waar moet je op letten?

  • Tijdens het dragen moet het mogelijk zijn een vinger onder de band van de beha te doen zonder dat de band te los zit.
  • De bandjes moet lekker zitten om je schouders en mogen niet knellen.
  • De rugband moet comfortabel zitten en mag niet opkruipen wanneer je je armen in de lucht steekt.
  • De onderkant van de beha moet aansluiten op je middenrif en onder de borsten.
  • Je borsten moeten mooi in de cup vallen, is dit niet het geval dan heb je waarschijnlijk een grotere cup nodig.
  • Kies een beha waarin jij je lekker voelt, er zijn tegenwoordig hele mooie merken die zich hebben gespecialiseerd in zwangerschapslingerie zoals bijvoorbeeld Cake Lingerie, Cache Coeur,Mama Fashion of You!Lingerie.

Een veelgehoorde fabel is dat je tijdens zwangerschap of borstvoeding geen beugelbeha zou kunnen dragen. Dit is geen enkel probleem. Waar je goed op moet letten is dat een beha (met of zonder beugel) niet mag knellen. Als je gewend bent een beugelbeha te dragen kun je dit ook tijdens je zwangerschap blijven doen.

Bij Rondom Eva kun je terecht voor de  perfecte zwangerschapslingerie. Nieuwsgierig geworden naar de uitgebreide collectie van Rondom Eva? Kijk dan snel hier>>

Share

About Advertorial

info@trotsemoeders.nl'
Een advertorial is interessante content die gesponsord wordt door een of meerdere van onze partners. Heb je interesse in een advertorial, neem dan contact op met info@trotsemoeders.nl

Check Also

bol.com: zwangerschapskleding aan collectie toegevoegd en kindercollectie uitgebreid! [verslag van een styling-verwenmiddag & fotoshoot]

Goed nieuws voor alle (toekomstige) Trotse Moeders! Vanaf nu kun je ook zwangerschapskleding bestellen bij bol.com …

Share
Share