Frans leren vanaf 4 jaar

Frans lerenMet Mon premier Van Dale français kun je Frans leren op een natuurlijke en speelse wijze. Het is een voorlees woordenboek in het Frans, gebaseerd op de populaire Mijn eerste Van Dale. Er staan circa 1.000 eenvoudige Franse woorden in die kleuters zich gemakkelijk eigen kunnen maken. Bij ieder woord staat een leuk versje waarin het woord de hoofdrol speelt. Aantrekkelijke tekeningen verduidelijken de betekenis en er wordt een Nederlandse vertaling van het versje en het woord gegeven. De versjes nodigen uit tot nazeggen en helpen bij het onthouden van de woorden.

Frans was ooit een wereldtaal, en nog steeds spreken dagelijks circa 110 miljoen mensen Frans. Nederlanders gaan veel op vakantie naar Frankrijk. Mijn 2 oudste kinderen (van 3 jaar en 5 jaar) wilde ook afgelopen vakantie meepraten in Frankrijk. We oefende er flink op los met de basiswoorden. ‘bonjour’ en ‘non’ waren nog wel te doen, maar eerlijkheidshalve stotter ik zelf ook maar een beetje in de rondte als we in Frankrijjk op vakantie zijn.

Mon premier Van Dale français helpt het hele gezin. Want ook ik haalde mijn eigen Frans weer flink op. Handig voor als je wel eens op vakantie gaat naar Frankrijk maar zeker ook goed om spelenderwijs kinderen al vroeg met deze taal in aanraking te laten komen. Kinderen pikken het juist op zeer jonge leeftijd moeiteloos op en dat scheelt een hele hoop blokken als ze ouder zijn.

Mon premier Van Dale français – Maarten Stroes
Woordenboek, hardcover, 143 pagina’s, Van Dale
Bestel dit boek hier via Bol.com >>

Lees ook:
Kleuter woordenboek
Moemins woordenboekje
Taalachterstand vaak door slecht gehoor

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Educatieve spellen van SQULA: Taal, Rekenen of Spelling

Je hoort vaak dat kinderen in de vakantie weer deels vergeten wat ze op school …

Share
Share