Fun Burger Tonijn [recept]

vishelden-trotse-moedersDit recept is door de “Vishelden” Allejandro en Fiamma bedacht. Hier hun recept voor

Fun Burger Tonijn:

Basis ingrediënten (4 personen):
3 aardappelen
2 blikjes Princes tonijn op water
2 eieren
1 eetlepel mayonaise
1 eetlepel ketchup
3 eetlepels platte peterselie
1⁄2 limoen
paneermeel
olie om in te bakken
4 hamburgerbroodjes
tabasco

Geheime ingrediënten toegevoegd door Fiamma en Alejandro:
1 paprika – kleur naar keuze
1 lente-uitje
2 eetlepels maïs uit blik

Werkwijze:
Heb je alle ingredienten verzameld? Staat je feestneus op ;-)? Mooi, je bent klaar om een echte funburger tonijn te maken! Hoe?
– Zet een pan met wat water en zout op het vuur. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine stukjes. Gooi de aardappelen in de pan en als ze na ongeveer een kwartiertje gaar zijn, kun je ze afgieten. Daarna mag je los met de pureestamper tot de aardappels helemaal fijngestampt zijn.
– Maak de blikjes tonijn open en laat de tonijn goed uitlekken.
– Klop de eieren goed los in een kom en daarna mag je daar de mayonaise, tomatenketchup, fijngehakte peterselie, 1 eetlepel limoensap en 1 theelepel geraspte limoenschil bij doen en alles door elkaar mengen. Doe er nog een paar druppels tabasco door, zoveel of weinig als je zelf lekker vindt. Je kunt er ook nog wat zout erbij doen.
– Maak de paprika schoon en snijd hem heel fijn. Doe hetzelfde met het lente-uitje en voeg beiden samen met de uitgelekte maïs bij het eimengsel dat je net gemaakt hebt. Nu is het tijd om de tonijn en de gestampte aardappel toe te voegen en te roeren tot een mooi mengsel ontstaat. Laat dit mengsel ongeveer een half uur rusten in de koelkast. Rol er dan 8 ballen van die je daarna zo plat mag slaan tot ze de vorm van een burger krijgen. Wentel ze door een laagje paneermeel zodat ze een mooi korstje krijgen als je ze gaat bakken.
– Verwarm wat olie in een koekenpan en bak de tonijnburgers in een paar minuten om en om goudbruin.
– Leg de burgers als ze klaar zijn op een hamburgerbroodje, waar je alvast wat sla, tomaat en augurk op hebt gedaan. Maak je broodje helemaal af door je favoriete saus erop te doen en je bent klaar! Smullen maar! Als dit geen fun is…

Tip van Alejandro:
Bedenk je eigen saus!

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Fun Burger Tonijn – samen koken

“Ding-dong”, een vrolijke dame staat aan de deur met een gigantische doos vol lekkere dingen. …