Zwanger: Aftellen tot de bevalling [recensie]

Zwanger aftellen tot de bevallingNog 231 dagen: Je baby is nu zo groot als een bosbes.
Nog 209 dagen: De hartslag van je baby is nu hoorbaar.
Nog 179 dagen: Schrik niet van je eetlust! Dit is normaal in je zwangerschap.
Negen maanden lang praktische tips, bruikbare adviezen en alles wat je nog meer wilt weten over je zwangerschap.

Recensie:
Mijn zwangerschap ligt al aardig wat jaren achter me, maar de dagen aftellen deed ik niet. Zelfs niet toen de keizersnede gepland stond en ik wist – mocht de natuur niet eerder de bevalling aankondigen – op welke datum ik moeder zou worden. Wel wist ik precies hoeveel weken en dagen ik zwanger was…

Dit boekje draait het net andersom. Aftellen tot de geboorte. Het boekje begint bij dag 280 – de eerste dag van je zwangerschap tenminste in de berekening – want in de praktijk ben je nog helemaal niet zwanger. Hier wordt uitgelegd waarom we de zwangerschap berekent wordt vanaf de eerste dag van je laatste menstruatie. Het boekje gaat door tot het moment dat je 14 dagen over tijd bent (en je doorgaans binnen 24 uur moeder zult worden). Om het eenvoudig te houden staat boven elke bladzijde ook vermeld hoeveel weken je zwanger bent. Dat telt toch wel makkelijker vind ik persoonlijk.

P1030595Hoewel Zwanger Aftellen tot de bevalling de zwangerschapsduur benadert vanaf dag 280 en dan aftelt, is het qua inhoud redelijk gelijk aan de zwangerschapsboeken die je van dag tot dag (of van week tot week) vertellen wat er allemaal in je lichaam gebeurt. Het is dus maar net waar je de voorkeur aan geeft: tel je liever mee of tel je af?

Wel een groot voordeel van dit boekje is dat het een zeer compact formaat heeft; ben je iemand die graag alles in haar tas mee neemt, dan is dit naslagwerk perfect voor jou!

De stukjes beslaan steeds één pagina, waardoor je het snel even leest. Praktisch wanneer je druk bent of als je niet zo lekker bent en eigenlijk alles je te veel is. Kort en bondig wordt de belangrijkste informatie gegeven. Alles staat gerangschikt onder bepaalde kopjes die steeds terug komen: op dit moment, doktersvoorschrift, de ongezouten waarheid – en uiteraard – hoe groot is je baby nu? Deze en nog een aantal andere speerpunten kom je steeds weer tegen in dit dagboekje.

Klein minpuntje van dit boekje vind ik dat er weinig plaatjes in staan. Zelf had ik een zwangerschapsboek waar ook voor elke dag wat informatie stond, maar waar ook per week tekeningen in stonden van bijvoorbeeld de grootte van je baby. Dat mis ik hier wel een beetje. De prijs is echter wel erg leuk: € 7, 99 bij bol.com waardoor het ook een leuk cadeautje is wanneer iemand in je omgeving zwanger is.

Zwanger Aftellen tot de bevalling – Susan Magee en Kara Nakisbendi
Zwangerschap, paperback, 288 pagina’s, Uitgeverij Verba
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Risico voor moeder en kind bij inleiden bevalling zonder medische indicatie

Wereldwijd kiezen steeds meer vrouwen voor het inleiden van een bevalling voordat de baby volledig …

Share
Share